5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OVAKAV GOL NIJE SKORO VIĐEN: Golčina bivšeg fudbalera Zvezde dostojna ‘Puškaša’ i naklona do poda (VIDEO)

Objavljeno: 09.08.17 u 23:47

Postoji ona izreka koja kaže da fudbal izgleda kao najlakša stvar na svetu, kada ga igraju majstori.

A da bismo videli takve majstore nije potrebno da odemo previše daleko. Čak, dovoljno je da ostanemo u Srbiji i pogledamo neki meč Superlige, jer na ovim terenima igraju igrači koji možda nikada nisu dostigli nivo potreban da bi nosili dres Barselone, Junajteda, Bajerna ili PSŽ-a, ali se iz kola u kolo, iz utakmice u utakmicu vidi da fudbaleri u Srbiji po talentu spadaju u sam krem svetskog fudbala.

Da ne bude zabune, kvalitet srpskog fudbala je miljama daleko od bilo kakvog „vrha“, ovde je reč samo i isključivo o – talentu.

U čemu je razlika?

Kvalitet je sposobnost fudbalera da sjajne partije pruža iznova i iznova, iz minuta u minut, utakmice u utakmicu, godine u godinu, i da u ekipama za koje igra, bez obzira na okolnosti, bude među najboljima.

Talenat je fudbalsko umeće koje znači da određeni fudbaler ume da „bljesne“, ali i na tom „bljesku“ ostaje jer nije uspeo da ga pretoči u kvalitet.

Potez jednog fudbalera čiji talenat po svemu prevazilazi granice srpskog fudbala je razlog za nastanak ovog teksta.

U pitanju je Saša ‘Caki’ Stojanović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji sada igra za Radnički iz Niša, a čiji gol bi, da je postignut u Engleskoj, Španiji ili Italiji, figurirao bez premišljanja za gol godine.

I to sve u 96. minutu, za pobedu.

Pa može li bolje?

Gol se nalazi na 3:47.

Uživajte…

(Youtube/SportNetowrk TV)

 

0
0

5 Komentara

  1. Ко је гледао утакмицу видео је да је судија донео победу Радничком својим поштеним суђењем,пао је мрак а играло се док Раднички не да гол.Мајо „поштењачино“!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ja se izvinjavam novinaru koji je pisao ovaj tekst ali ovakve golove teško da možemo da svrstamo u kategoriju „Evro gol“. Iskreno, kako je napisano u tekstu očekivao sam da vidim neku majstoriju ili nešto što se ne viđa često ali ovo je jedan običan gol, volej koji se viđa iz vikenda u vikend.

    0
    0
    Odgovori
  3. Nije Caki nekadašnji igrač CZV koji sada igra za Radnički iz Niša, već igrač Radničkog koji je izgubio jednu sezonu kao član CZV.

    0
    0
    Odgovori
    • U pravu si, Caki je kao dete otisao iz Radnickog u PSV…gubio godine ne igrajuci NIGDE… vratio se u Nis gde ima ogroman kredit i gde jedino moze da igra… Dosao u je u Zvezdu, kao sto kazes izgubio godinu ali i zauzimao mesto nekom boljem, mladjem igracu. Bogu hvala kad ga oterasmo nazad u Nis, jer je on jedan VASARSKI igrac

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter