1
Evropske lige

FOTO: as.com

JEZIVO I JADNO DA GORE NE MOŽE: Navijači Barselone na najgori mogući način porukom za Nejmara uvredili Šapekoense… (VIDEO)

Objavljeno: 08.08.17 u 17:40

Kada spomenete ime „Šapekoense“, svakom ljubitelju fudbala na svetu kroz glavu prođe jedna od najvećih tragedija u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.

Uspeo je brazilski tim da se koliko-toliko stabilizuje, iako su rane nakon tog kobnog 28. novembra 2016. godine još uvek itekako sveže, a iz dana u dan su se što fudbaleri, što klubovi utrkivali da ovoj ekipi pruže podršku.

Sa tom svrhom dogovorena je i prijateljska utakmica između ove ekipe i Barselone, sa ciljem da se svetu pokaže da je fudbal u svojoj srži jači čak i od smrti.

I pokazali su sve to fudbaleri na terenu. Pružila je Barselona fantastičnu partiju, sa 5:0 pobedila Brazilce i tako stigla do trofeja „Žoan Gamper„, koji nosi ime po osnivaču katalonskog giganta. 

Trijumfovao je fudbal na terenu, jer je tim Barselone protiv Šapekoensea izašao i – igrao. Bez sentimentalnosti, bez patetike, igrali su, dali pet golova i odneli trofej, i tako praktično na najbolji mogući način, bez trunke potcenjivanja, pokazali poštovanje prema svemu kroz šta su članovi zeleno-belog tima prošli nakon nesreće u Kolumbiji.

A onda su na scenu stupili „navijači“.

Naime, ukoliko niste već čuli, sunarodnik i ujedno jedan od igrača koji su pružili najveću podršku Šapekoenseu, Nejmar, pojačao je ekipu Pari Sen Žermena. Barselona je za uzvrat dobila 222 miliona evra. 

Dakle, pored zaista fantastičnih partija i više nego dovoljne svote novca koji su dobili za uzvrat, oni su odlučili da je upravo meč protiv Šapekoensea pravi trenutak da Nejmaru poruče – „Umri.“

Jadno? Da. Bedno? Itekako.

Razumljivo? Ne, ni najmanje. 

Jer, nije problematična samo poruka, mada je i ona sama po sebi dovoljno skandalozna, čak i da Nejmar Barseloni nije pružio ono što jeste (podsećamo, upravo je Brazilac bio najzaslužniji za istorijski preokret u četvrtfinalu Lige šampiona protiv PSŽ-a), koliko je problematičan trenutak u kom su odlučili da je pošalju.

Jer, Barselona nije igrala protiv Espanjola u okviru La Lige, niti protiv Reala iz Madrida u Superklasiku, a ni protiv Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona, pa da Nejmarov odlazak ima uticaja na rezultat.

Ne, Barselona je igrala protiv ekipe čija je tragedija ujedinila fudbalski svet, a njeni navijači su, umesto uživanja jer je upravo njihov tim deo spektakla koji verovatno neće skoro biti zaboravljen, i koji bukvalno nosi težinu pobede fudbala nad smrti, odlučili da pljunu i na Nejmara, ali i na jučeršanjeg protivnika, želevši reprezentativcu Brazila isto ono što se dogodilo fudbalerima čija sudbina će među onima koji vole fudbal uvek terati knedlu u grlo.

0
0

1 Komentara

  1. Прелеп текст, само мислим да сте мислили на псж преопкрет мада можда грешим , али свакако свака част за текст

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter