0
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

GDE SU, ŠTA RADE: Odigrao samo četiri utakmice za Partizan, pa se proslavio u Dortmundu (VIDEO)

Objavljeno: 08.08.17 u 00:01

Srpski fudbaler nije dobio priliku u crno-belom timu, a onda se dokazao u Bundesligi.

Često su mnogi talenti imali samo prolazne epizode u Partizanu, ali su se potvrdili zaobilaznim putem u Evropi.

Kao veliki talenat Miroslav Stević se posle samo četiri meča u ekipi iz Humske preselio u komšiluk na Banjici i dobrim učinkom u Radu, stigao do angažmana u Grashopersu.

Usledio je skok sa „skakavcima“ iz Ciriha do Dinama iz Drezdena, a pečat u Bundesligi ostavio je boreći se kao „lav“ za Minhen 1860. Onda je za popularnog Mikija došla kruna karijere da brani boje „milionera“ iz Dortmunda.

I za tri sezone upisao je 91 meč i postigao je osam pogodaka. Bio je saigrač Zamera sa kojim je ostao u sjajnim odnosima, pa mu je preporučio da se posle završene sezone počne baviti menadžerstvom, a njegov prvi posao bio je Antonio Rukavina.

U finišu igranja usledile su kratke misije u Fenerbahčeu, Bohumu i kraj je usledio 2005. godine u dresu Unterhašinga. Stević je nastupao osam puta za selekciju Jugoslavije i bio je član ekipe na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. On živi sa porodicom u Nemačkoj, a ponekad zbog posla skokne i na neke utakmice u Beograd.

(Izvor: YouTube/Max Mustermann)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter