0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TAVAMBA ‘KUPUJE’ GROBARE: Kamerunac otkrio šta ga posebno motiviše

Objavljeno: 07.08.17 u 10:17

U teškim vremenskim uslovima kada je na snazi bio crveni meteo alarm, crno-beli su ostvarili još jednu pobedu i doneli nova tri boda protiv ekipe Spartak Ždrepčeva krv u 3. kolu SLS. Strelac pobedonosnog gola za Partizan u 30 minutu bio je Leandro Tavamba. Konačan rezultat: Spartak ŽK – Partizan 0:1.

Vreme je zaista bilo veoma teško, ali mi smo profesionalci i pripremljeni smo na različite klimatske uslove – kaže Leandro Tavamba. Istina je da je teren bio daleko od dobrog, ali igrao sam i na gorima, tako da meni lično to i nije bio problem. Protivnički igrači su bili vrlo motivisani, što smo i očekivali. Partizan je tim koji u svakom kolu igra derbi i u kojem su svi posebno motivisani protiv nas, tako da nam sve to dođe normalno.

Odlično si započeo sezonu i postigao još jedan gol?

Ono što je meni najvažnije, jeste da svako od mojih saigrača igra na visokom nivou i da smo svi fokusirani na naš cilj i dobru igru. Iz te dobre igre onda dolaze i golovi, ali samo zahvaljujući timskom radu. Tek smo počeli, ja mogu još bolje i trudiću se da tako i bude.

Nekoliko promena je bilo u startnoj postavi u odnosu na utakmicu protiv Olimpijakosa?

Naš šef insistira na tome da smo svi tim, da svi moramo da igramo u sistemu i da u svakom trenutku moramo biti spremni na rotacije bez obzira o kojoj utakmici i poziciji je reč. I kao što vidite to funkcioniše. On zahteva od nas da svaki igrač mora da da najbolje na treningu, a potom kada dobije šansu upravo to opravda na utakmici.

Imate veoma težak raspored u naredne dve nedelje, praktično bez dva dana odmora?

Istina je da je raspored težak, ali me sve to motiviše da dam najbolje od sebe u ovom šampionatu. Osećam da mogu da pružim više ove sezone i da dođem na nivo o kom sam oduvek sanjao. Dobro sam počeo i radiću sve jače i bolje, da bih napredovao iz utakmice u utakmicu.

Crno-beli igraju sledeću utakmicu u sredu 9. avgusta 2017. godine na svom stadionu protiv Voždovca od 20 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter