0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

OKUPILA SE ZVEZDA: Alimpijević svestan očekivanja i pritiska koji će nositi

Objavljeno: 07.08.17 u 14:50

Pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Dušana Alimpijevića, košarkaši Crvene zvezde mts odradili su prvi trening u sezoni 2017/2018 u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.

Prvi trening KK Crvena zvezda mts izmamio je ogromno interesovanje medija. Nakon odrađenog treninga iza zatvorenih vrata dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’, crveno-beli su imali i šuterski deo treninga u prisustvu novinara.

Crveno-beli su ušli u novu sezonu sa prilično renoviranim timom, ali sa ogromnom željom za dokazivanjem, najvišim ambicijama i potpunosti predani radu što je moglo da se oseti već na prvom treningu.

Tim u sastavu: Petar Rakićević, Nikola Radičević, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Marko Kešelj, Nemanja Dangubić, Stefan Lazarević, Boriša Simanić, Stefan Janković, Nikola Jovanović, Dragan Apić i Milko Bjelica, upoznao je način rada Dušana Alimpijevića i njegovog stručnog staba u sastavu: Milenko Topić, Saša Kosović, Slobodan Ljubotina, Aleksandar Zarić, kondicioni trener Aleksandar Jovančević. Opravdano odsutni na prvom treningu bili su članovi reprezentacije Srbije Branko Lazić i tim menadžer Nebojša Ilić, kao i Džejms Feldin koji će se priključiti u kasnijoj fazi priprema.

Prvi trening odrađen je u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’, ali zbog obaveza reprezentacije Srbije koja se u sredu vraća u Beograd, crveno-beli će u narednih 15 dana trenirati u dvorani u Železniku.

Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević istakao je u obraćanju brojnim medijima da Klub ne kreće ispočetka, već započinje novi ciklus u kom će bazu predstavljati mladi igrači.

– Crvena zvezda ne kreće ispočetka, ovo nije nov početak, već nov ciklus sa mladim igračima, kojima će trebati vremena da dosegnu formu. Igrači su zaista u zavidnoj fizičkoj formi za ovaj period godine. Prve reakcije su pozitivne, sve ide po planu…Glavni, najteži posao je bilo povećavanje baze srpskih igrača. Mislim da smo to uradili jako dobro. Od stranih pojačanja, tu je Džejms Feldin i u zavisnosti od potreba tima ćemo videti koliko će još pojačanja biti. Neće biti manje od dva i više od tri – rekao je Alimpijević koji je potom dodatno pojasnio koje su potrebe tima:

– To zavisi od njih. Najviše igrača je otišlo sa pozicija jedan i pet. Praktično nam trebaju pojačanja na svim pozicija gde je napravljen deficit, ali mi smo sada sa mladom i talentovanom ekipom. Mi smo vrlo zadovoljni njima, ne mislim da treba da žurimo i da pravimo ishitrene odluke, jer je ovo zdrava ekipa – rekao je Alimpijević.

Brend i ime kluba nosi veliki pritisak, ali ambiciozni trener Crvene zvezde mts ne beži od toga, naprotiv.

– Pritisak postoji samo prema ljudima koji su nam omogućili sve ovo. Zna se šta je Zvezda i koja su očekivanja. U trenerskom poslu pritisak uvek postoji i zavisi samo koliki je on. U Zvezdi je najveći mogući, ali smo mi spremni na to – istakao je Dušan Alimpijević koji je potom pričao o ambicijama Kluba:

– Naš prioritet jeste ABA liga, zbog težine i značaja, odnosno plasmana u Evroligu, zatim nacionalno prvenstvo i kup. Naravno, u Evroligi, što navijače Zvezde i najviše interesuje, sigurno ćemo u narednom periodu imati motiva da budemo što bolji i da u svakoj utakmici budemo svesni značaja koji ima Crvena zvezda – zaključio je Alimpijević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter