0
The Best Of

PREDSTAVLJAMO: Meksički tim koji bi se danas borio za polufinale evropske Lige šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 06.08.17 u 00:00

HotSport predstavlja danas najpopularniji tim Meksika, kako u centralnoj Americi, tako i u Evropi, klub koji dovodi ‘zvezde’ iz Evrope.

Najpopularniji i najtrofejniji klubovi u Meksiku su Amerika i Gvadalahara sa po 12 titula, ali su oni sada daleko od popularnosti kakvu ima UNAL Tigres. Zato vam predstavljamo meksičke ‘tigrove’ koji su počeli da kupuju igrače i od bogatih evropskih ekipa.

UNAL Tigres nastao je 1960. godine u gradu San Nikolas de los Garca u oblasti Monterej. Danas igra na stadionu Univerzitario kapaciteta 42.000 mesta. Prvi put u najjačoj meksičkoj ligi zaigrao je 1973. godine, a samo tri godine kasnije osvojio je prvi Kup. Prvu titulu prvaka osvojio je davne 1978. godine kada ih je sa klupe predvodio Urugvajac Karlos Miloc. Tada je u finalu prvenstva pobeđen UNAM Pumas 2:0.

Velike turbolencije u klubu dogodile su se sredinom 90-ih godina, tačnije 1996. godine kada je posle nekoliko loše odigranih sezona u Aperturi i Klausuri, UNAL ispao u drugu ligu. Srećom, samo godinu dana kasnije ‘tigrovi’ su se vratili u ‘elitu’.

Novi problemi javili su se 2010. godine, kada i počinje preporod UNAL Tigresa, a klub postaje veoma zanimljiv svim ljubiteljima fudbala širom planete. Naime, te godine klub se ponovo borio za opstanak, trener Danije Guzman je oteran i na njegovo mesto doveden je Rikardo Fereti. Takođe, klub je kupio sjajne igrače poput Brazilca Danilinja, Aregntince Alvareza i Lobosa, kao i napadača iz Čilea Mansilju. Opstanak je obezbeđen, a ovi momci su dobili nadimak ‘Cuatro Fantasticos’.

Samo godinu dana kasnije, osvojena je titula. U finalu Aperture pobeđena je Santos Laguna 3:1 i pehar je vraćen u San Nikolas posle 29 godina. Od tada je krenula era UNAL Tigresa. Samo nekoliko godina kasnije klub počinje da dovodi ugrače svetskog renomea.

Posle titule 2011. godine u klub su dolazile zvezde iz Južne Amerike poput Marka Rubena i Žofrija Gurona, međutim rezultata nije bilo. Godine 2015. tokom Klausure na Univerzitario stiže reprezentativac Brazila Rafael Sobis, a razvijaju se talentovani momci poput Akinja i Dama. Počinje Apertura, a na iznenađenje svih u klub iz Marseja stiže Francuz, ubojiti napadač Andre Pjer Žinjak. Tigres ligaški deo prvenstva završava peti, a veliko pojačanje sa Velodroma postiže 11 golova. U plej-ofu redom padaju Jaguares, Toluka, a u finalu sledi meč sa UNAMOM. Prvi meč završen je 3:0 za ‘tigrove’, ali su ‘pume’ drugih 90 minuta rešile u svoju krosit 3:0, pa se otišlo u produžetke. ‘Tigrovi’ su na kraju slavili sa 4:2 na penale, a Žinjak polako krenuo da korača ka legendi.

Iste godine UNAL Tigres je uradio ono što su do tada uradila samo dva meksička kluba, plasirao se u finale Kopa Libertadores. Rival je bila River Plata, rezultat na Univerzitariju je bio 0:0, ali su Argentinci u revanšu na Monumentalu slavili sa 3:0 i ostavili ‘tigrove’ bez trofeja. Kasnije su dve godine zaredom igrali finale američke Lige šampiona, ali nisu mogli do trofeja.


Zato je uprava kluba sada odlučila da osvoji sve što se osvojiti može, te je Žinjaku, Akinju i Damu pomogla dovođenjem dve nove zvezde. Iz Vest Hema stigao je krilni napadač Ener Valensija, dok je sam špic pojačao Eduardo Vargas. Želja svih u Tigresu je da se ponovo pokori Meksiko, ali i osvoji bar Liga šampiona Amerike.

Najveći rival Tigresa je Monterej.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter