in ,

BOLT NAKON POSLEDNJE TRKE: Malo sam razočaran

Atletika+bolt

Najbolji sprinter svih vremena Jamajčanin Jusein Bolt rekao je da je malo razočaran što u svojoj poslednjoj trci na 100 metara nije uspeo da pobedi, ali je istakao i da novi svetski šampion Džastin Getlin nije zaslužio zvižduke.

– Teško je biti tužan s obzirom na podršku koju mi je publika pružila. Osećaj je bio odličan i stvarno cenim ljubav koju su mi navijači uvek davali. Ovo je moja prva bronzana medalja. Malo sam razočaran. Dao sam sve od sebe i srećan sam zbog onog šta sam dobio, rekao je Bolt.

Jamajčanin je sinoć osvojio bronzanu medalju u trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu, u svojoj poslednjoj individualnoj trci u karijeri. On je trku završio za 9,95 sekundi.

Zlato je osvojio Amerikanac Džastin Getlin (9,92 sekunde), a bronzu njegov zemljak Kristijan Kolmen (9,94). Svetski rekorder je loše startovao i nije uspeo da do kraja trke sustigne rivale.

– Start me je ubio. Nametnuo sam sebi pritisak. Znao sam da ću biti u problemu ako rano ne udjem u trku i mislim da sam o tome previše razmišljao. Pokušao sam da se vratim u trku što brže, ali to nije bilo dovoljno, rekao je Bolt.

On je istakao da je ponosan svojom karijerom.

– Ovo ne menja ništa u mojoj karijeri. Uradio sam sve što sam mogao za ovaj sport i za sebe. Vreme je da odem, nastavio je Jusein Bolt.

Getlin, koji je u karijeri bio suspendovan zbog dopinga, u Londonu je dočekan zvižducima. Publika mu je zviždala pred svaku trku, ali i posle osvajanja zlata. Dok je publika na Olimpijskom stadionu u Londonu uzvikivala Boltovo ime nakon finala, Getlin je prišao Jamajčaninu i poklonio mu se.

– To je bilo grubo. Odslužio je svoje. Uvek sam ga poštovao kao protivnika. Tokom godina je naporno radio i jedan od najboljih sa kojima sam se takmičio. Bilo mu je teško. Pokazao je da je pravi takmičar tako što je izašao na stazu i pobedio, zaključio je Bolt.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OTKRIVENO: ‘Procurela’ fotografija Leonardovog ugovora, evo kada Partizan dobija novca (FOTO)

POTPUNO NEOČEKIVANO: Pored Đurđevića, još jedan ofanzivac Partizana blizu odlaska!