0
Domaći fudbal

UEFA ZARADA: Partizan već lepo zaradio i Crvena zvezda bi, ali…

Objavljeno: 05.08.17 u 16:57

Dva srpska kluba Partizan i Crvena zvezda pokušaće da se domognu grupne faze Lige Evrope, što bi im pored kvalitetnih utakmica dobro napunilo prazne kase.

Četriri srpska kluba krenula su u evropska takmičenja, ali su samo dva uspela da se plasiraju do plej-ofa. Mladost iz Lučana i Vojvodina zaradili su po 215 hiljada evra zbog rane eliminacije od Intera iz Bakua i Ružemberoka. To sigurno nije dovoljno da bi se reklo da se ovim klubovima učešće u Ligi Evrope isplatilo.

Najviše pobedea ovog leta u Evropi zabeležila je Crvena zvezda, crveno-beli su eliminisali tri protivnika i zaradili su od Florijane 215 hiljada evra, od Irtiša 225 hiljada evra i od Sparte 235 hiljada evra. Kada se sve zaokruži 675 hiljada evra. Nažalost, Crvena zvezda ovaj novac neće dobiti od UEFA, već je on prosleđen Miilanu Ćalasanu kome je za transfer Nikole Žigića uplaćeno milion i 150 hiljada evra, a potrebno je još milion i 450 hiljada evra. Sve što od pobeda u Evropi zaradi Crvena zvezda pripašće menadžeru, to jest dok se ne isplati još oko 775 hiljada evra.

U slučaju da Crvena zvezda ispadne od Krasnodara inaksiraće još 245 hiljada evra, a ako se plasira u grupnu fazu, onda će zaraditi prvi novac, jer je nagrada 2,6 miliona evra, čime bi Ćalasan bio isplaćen. Takođe, u grupnoj fazi se svaki pozitivan rezultat nagrađuje: pobeda vredi 360.000 evra, remi 120.000 evra, a tu su i bonusi za šampione grupa (600.000 evra) i drugoplasirane (300.000) koji nastavljaju takmičenje u narednoj fazi i za to dobijaju novac (još 500.000 evra).

Sa druge strane Partizan je u kvalfikacijama za Ligu šampiona izbacio Budućnost iz Podgorice, ali je ispao od Olimpijakosa. U ‘elitnom’ takmičenju se ne nagrađuju prolasci, već ispadanje. Tako je Partizan posle poraza od grčkog šampiona dobio 420 hiljada evra, plus 260 hiljada za ne ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Ukupno 680 hiljada evra.

Naravno, crno-beli takmičenje u Evropi nastavljaju u Ligi Evrope, a nagrade su im iste kao i one koje smo napisali kod Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter