0
Evropske lige

FOTO: DAILYMOTION PRINTSCREEN

SUPERKUP NEMAČKE: Nesrećni Dortmund i Bartra tragičar (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.17 u 22:59

Imali su Milioneri pobedu u džepu, ali se na kraju desio veliki preokret.

Bajern Minhen je uspeo da i ovu sezonu otvori peharom Superkupa Nemačke.

Ali to se desilo tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Prvo je Kristijan Pulišić u 12. minutu utakmice iskoristio veliku grešku Humelsa koji je nakon lošeg prijema pokušao da ga predribla, uzeo mu loptu i izbio sam ispred Ulriha. Rutinski je postignut pogodak.

Nešto više od pet minuta posle toga je Robert Levandovski poravnao rezultat. Kimih se sa desnog boka munjevito ubacio u kazneni prostor Dortmunda, poslao loptu po zemlji u peterac rivala na koju je natrčao Poljak i izjednačio.

U 71. minutu smo videli koliko ubitačan kontranapad ima Borusija Dortmund, kao i koliko brz može da bude Pjer Emerik Obamejang. Osman Dembele je povukao napad Dortmunda i uputio dugu loptu između defanzivaca Bajerna. Najbrži je bio Gabonac koji je ponovo sam bio ispred Ulriha. Golman Bavaraca nije imao nikakve šanse za odbranu, s tim što je za razliku od Pulišića, Obamejang prebacio golmana.

Konačan ishod regularnog toka dobili smo u 88. minutu posle karambola u kaznenom prostoru Borusije. Tim iz Minhena je imao prekid sa desne strane, upućen je centaršut nakon kojeg je pogođena prečka. Lopta je pala među dosta igrača koji su napadali, nekoliko izblokiranih udaraca je usledilo, a onda je lopta došla do Kimiha. On je pokušao da centrira, međutim napucao je Piščeka i lopta je završila u golu.

Po isteku regularnih 90 minuta, usledilo je izvođenje jedanaesteraca. Prvih četiri su pogođena, Levandovski i Riberi za Bajern, kao i Dembele i Filip za Dortmund. Potom Kimih nije uspeo da zatrese mrežu, prednost je potvrdio Obamejang koji je pogodio sledeći, a onda i Radi za Bavarce pre nego što je Rode promašio. Do kraj serije su za Bajern golove sa penala dali Vidal i Sule, za Milionere Kastro, ali je zato Bartra bio neprecizan.


Borussia Dortmund – Bayern Munchen 2-2 (4-5… by footyhl

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter