0
Atletika

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

I TO SE DESILO: Bolt poražen na Svetskom prvenstvu, nije čak bio ni drugi! (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.17 u 23:16

Američki atletičar Džastin Getlin osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu pobedivši svetskog rekordera Juseina Bolta.

Getlin je kroz cilj prošao za devet sekundi i 92 stotinke. On je sa 35 godina postao najstariji atletičar koji je postao svetski prvak na 100 metara.

Srebrnu medalju osvojio je njegov zemljak Kristijan Kolmen rezultatom 9,94 sekunde. Svetski rekorder i višestruki olimpijski i svetski šampion, Jamajčanin Jusein Bolt finale je završio na trećem mestu s vremenom 9,95 sekundi.

Bolt je, kao i kvalifikacione trke i polufinale, slabo startovao i u finalu i nije uspeo da sustigne konkurente i osvoji novo svetsko zlato, četvrto na 100 metara, u svojoj poslednjoj individualnoj trci u karijeri.

I pored toga, za više od 60.000 navijača na Olimpijskom stadionu u Londonu Bolt je bio taj koji je heroj. Ceo stadion je uzvikivao njegovo ime dok je sa zastavom u rukama obilazio počasni krug.

Getlin, kojem je veći deo publike zviždao, posle trke je naslonio prst na usta pokazujići im šta misli o njihovim zvižducima, a nakon toga je kleknuo ispred Bolta.

Jamajčanin je dugo nakon trke ostao na stadionu, delio je autograme i slikao se navijačima koji će imati još jednu priliku da ga gledaju u Londonu, pošto će učestvovati i u štafeti 4×100 metara.


(Izvor: YouTube/Breaking News)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter