0
Evrokupovi

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Partizan umesto u Humskoj morao da igra na stadionu Budućnosti, pa doživeo bolnu eliminaciju (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.17 u 09:10

U februaru 1990. godine zbog kazne revanš osmine finala UEFA Kupa igran na stadionu Budućnosti, a gosti su i tada bili bolji.

Nije lako kada dođe do eliminacije iz nekog evropskog takmičenja, zbog toga se neki porazi pamte „duže“ od pobeda.

I svakako je čuven dvomeć između Partizana i Dinama iz Bukurešta, koji je pripao u februaru 1990. godine komšijama i jedan od razloga je sto se revanš nije igrao u Humskoj, tako da su Omerović, Đurđević, Spasić… i ostala crno-bela družina morali da dočekaju protivnika u Titogradu.

Na stadionu Budućnosti po blatnjavom i raskvašenom terenu ekipa Dinama je ostvarila duplu pobedu i slavili su sa (2:0), a uz uspeh kod kuće (2:1) nastavili su takmičenje u Kupu UEFA.

Blistao je sa dva pogotka čuveni napadač Florin Radučoju, kasnije član najbolje selekcije Rumunije. Suspenzija tadašnjeg stadiona JNA u mnogome je uvećača šanse protivniku, što su znali da iskoriste i ostvare do danas najbolji rezultat na međunarodnoj sceni.

Pored činjenice da im je bio neophodan samo jedan pogodak, igrači ‘parnog valjka’ su napadali i nisu imali šifru za čvrstu odbranu Rumuna, a onda su iz matematički preciznih napada primljena dva pogotka. Sreća je tada bila saveznik Dinama iz Bukurešta pored sjajne generacije kluba iz prestonice Rumunije.


(Izvor: YouTube/underPARTIZAN)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter