in , ,

SP U ATLETICI: Amela Terzić bez polufinala

Srpska atletičarka Amela Terzić nije se plasirala u polufinale trke na 1.500 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je ostvarila ukupno 22. vreme.

Terzićeva je trku završila za četiri minuta, osam sekundi i 55 stotinke, što je bilo 12. vreme u prvoj kvalifikacionoj grupi koja je bila i najbrža grupa.

Terzićeva je posle trke rekla da nije nezadovoljna ostvarenim rezultatom, ali da joj je žao što se nije plasirala u polufinale.

– Bila sam zatvorena tokom cele trke i nisam uspela ni u jednom trenutku da se oslobodim. Što se tiče rezultata, dala sam svoj maksimum u ovom trenutku i ne mogu reći da nisam zadovoljna. Trka je zaista bila jako brza, sve takmičarke u grupi su imale bolji rezultat od mene, nažalost nisam uspela ni jednu od njih da pobedim – rekla je Terzićeva.

Plasman u polufinale izborilo je čak šest devojaka koje su imale lošije vreme od Terzićeve, ali su zauzele jedno od prvih šest pozicija u svojim grupama.

Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvarila je svetska prvakinja Genzebe Dibaba iz Etiopije koja je trku završila za 4:02,67 minuta.

Plasman u polufinale izborilo je po šest najboljeplasiranih iz tri kvalifikacione grupe, kao i narednih šest s najboljim vremenom.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NE ŠTIMA BEZ NBA ZVEZDA: Rival Srbije na Eurobasketu poražen od Gruzije

MAĐARSKI MEDIJI O PARTIZANU: Neki o žrebu, a neki i o praznim tribinama (FOTO)