2
Domaći fudbal

PREDSTAVLJAMO – KRASNODAR: Postoje tek devet godina, ali ih se već mnogi plaše (FOTO)

Objavljeno: 04.08.17 u 14:11

Nakon današnjeg žreba u Nionu, Crvena zvezda je dobila rivala u plej-of rundi Lige Evrope. Mogli su crveno-beli da ukrste koplja sa slavnim Milanom, kijevskim Dinamom, Brižom, bečkom Austrijom, ali je žreb odlučio da klub iz Ljutice Bogdana u pelj-ofu odmeri snage sa ruskim Krasnodarom. Nema sumnje da Zvezdu čeka izuzetno težak posao.

Krasnodar je relativno mlad klub, a osnovao ga je 2008. godine ruski biznismen i multimilioner Sergej Galicki. Za tri sezone su uspeli da se dokopaju ruske Premijer lige i od tada kreće uspon ovog kluba koji je postao poznat i u evropskim okvirima. Poslednje tri sezone su redovan učesnik grupne faze Lige Evrope.

Krasnodar je prošlu sezonu završio na visokom četvrtom mestu veoma jake ruske Premijer lige. Pored toga što su dobro igrali u domaćem prvenstvu, Rusi su imali zapažene rezultate i Ligi Evrope. Bez većih problema su se dokopali grupne faze, a tamo su su se susreli sa Nicom, Šalkeom i Salcburgom i prošli grupu. Pogotovo je bila impresivna pobeda nad Nicom od 5:2. U nokaut fazi su eliminisali turski Fenerbahče, da bi šesnaestini finala izgubili od španske Selte.

Krasnodar je ovu sezonu u Ligi Evrope startovao od trećeg kola kvalifikacija, a u oba meča su savladali danski Lingbi. U Krasnodaru je bilo 2:1, a u Danskoj 3:1 za Ruse. U domaćem šampionatu, Krasnodar je startovao sa dve pobede i to nad Rubinom iz Kazanja i Tosnom, a u prošlom kolu su izgubili od aktuelnog šampiona Spartaka.

Što se igračkog kadra Krasnodara tiče, najzvučnije ime svakako je reprezentativac Rusije Fjodor Smolov koji je bio najbolji strelac kluba u prethodne dve sezone. Tu su i reprezentativac Burkine Faso Čarls Kabore, kao i kapiten tima i švedski reprezentativac Andreas Grankvist. Zvezdi će velika opasnost pretiti i od fantastičnog Brazilca Žoazinja koji je u klubu već šest sezona, kao i od Urugvajca Maurisija Pereire koji je sinoć u Danskoj postigao dva gola. Krasnodar je ove sezone iz Zvezde angažovao i mladog reprezentativca Srbije Mihaila Ristića koji  je bio standardan u oba meča kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lingbija. Trener Krasnodara je Igor Šalimov.

Krasnodar igra na modernom stadionu koji je svečano otvoren 2016. godine. Kapacitet stadiona je 34 293 mesta, a rekordna poseta je bila prošle sezone kada je u okviru grupne faze Lige Evrope gostovao Šalke.

Pripremio: Branko Puzović

0
0

2 Komentara

  1. Koja lepota od stadiona pa kako onda fudbaler moze da igra lose i da neda 100% svojih nogucnosti !? Daleko smo mi jednu dobru svetlostnu godinu za Rusima i Evropom sto se tice infrastruktura i ulaganja u sport a primer Krasnodara samo potvrdjuje tu surovu realnost. Ljudi se varavaju ako samo pomisle da Krasnodar nije neka narocita ekipa koja ima ulogu favorita mada tvrdim da je Zvezdi bolje bilo da je izvukla jedan jak i atraktivni Milan nego nama drage ali veoma nezgodne i neatraktivne Ruse.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter