3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Kako je Milojević održao ‘dva časa’ iz fudbala Stramaćoniju (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.17 u 18:40

Crvena zvezda je napravila senzaciju u trećem kolu kvalfikacija za Ligu Evrope izbacivši Spartu iz Praga ukupnim rezultatom 3:0, a velike, možda i najveće zasluge pripadaju čoveku koji je skovao taktiku, a onda sve posmatrao pokraj terena.

Da, slobodno možemo reći, Vladan Milojević je jedan od najvećih heroja pobede Crvene zvezde, naravno uz momke koji su se do poslednjeg atoma snage borili za dve veličanstvene pobede u 180 minuta bitke sa ‘Spartancima’ iz Praga. Možda je šef stručnog štaba crveno-belih ‘nedirektan’ na konferencijama za medije, ali je na terenu direktan, srčan i efikasan, dovoljno da crveno-beli deo Srbije ponovo zaludi fudbalom.

Održao je Vladan Milojević predavanje iz fudbala u 180 minuta ‘izvikanom’ italijanskom stručnjaku Andrei Stramaćoniju, čija je četa na terenu izgledala kao razbijeni puk bez komadanta. Čas u kome je 11 momaka u crveno-beloj opremi bilo prisutno, dok su Česi ‘neopravdano’ izostali sa nastave. Kada urade detaljnu analizu, možda će i shvatiti kako ih je tim sa više od pet puta manjim koeficijentom nadigrao, kako u Beogradu tako i u ‘Zlatnom Pragu’.

Dolaskom Vladana Milojevića primetna je jedna stvar za razliku od prethodne dve godine. Disciplina vlada Nemačka, igrači treniraju i ne igraju samo u krugu, zna se ko šta radi, gde trči, šta pokriva i koga gađa.

Igrački je mnoge momke vratio u život. Filip Stojković iz meča u meč podiže formu, sjajno je uklopio Damjana Le Taleka i Vujadina Savića. Od Gelora Kange je napravio motor ekpie, mada se glava momka iz Gabona teško menja, ali mu se navijači za ovo leto klanjaju do poda. ‘Zaboravljenog’ Slavoljuba Srnića vratio je skroz u život, napravio je od svog ‘mezimca’ najboljeg igrača Crvene zvezde, a od Nemanje Milića je uspeo da izvuče maksimum, momka opasnog u napadu i upornog da pomogne odbrani kada protivnik napadne sa desne strane. Mičelu Donaldu je dao kapitensku traku u odsustvu Nenada Milijaša i Dušana Anđelkovića i vratio ga mislima na stadion ‘Rajko Mitić’. Ričmondu Boaćiju dao je potpunu slobodu u napadu od jedne do druge ivice kaznenog prostora, a popularni ‘Boćko’ mu je vratio sa sedam golova u šest evropskih nastupa.

Novajlijama, koje je uprava pogodila, Jovičiću, Rodiću i Radonjiću dao je zadatke koje oni izvršavaju maksimalno, a kada bi neki deo tima u defanzivi zakazao, tu je bio Milan Borjan da kaže ‘stop’.

Zustavio je Vladan Milojević ‘dobrog poznanika iz Grčke’ Andreu Stramaćonija, pročitao ga je kao bukvar i naterao Italijana da položi oružje, a onda da se pred 30 čeških i 30 srpskih novinara brani od napada i uvreda navijača posle samo 270 minuta provedenih na klupi. Vratio je Vladan Milojević nadu navijačima Crvene zvezde, sada sledi Krasnodar, svi veruju, nema pesimista, a optimizam im je vratio voljeni klub, čiji navijači ne pamte kada je poslednji put vezao šest utakmica bez primljenog gola.

FOTO: STARSPORT

Rano je reći da je ovo pečat rada Vladana Milojevića, ali ‘Miloje’ zaslužuje da mu se za dosadašnji rad skine kapa…

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter