3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Sparta pala i u Pragu! Zvezda ide u plej-of za Ligu Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 03.08.17 u 20:59

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su prašku Spartu i u revanš-meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope rezultatom 1:0, pa sa ukupnih 3:0 ide u plej-of za plasman u najmasovnije evropsko takmičenje.

Boaći je u 4. minutu meča sam izašao pred golmana Dubravku, ali nije uspeo da iskontroliše loptu, da bi minut kasnije njegov šut otišao pored gola.

Nedugo zatim, upravo je fudbaler iz Gane sjajno spustio grudima loptu za Kangu, čiji lep šut je izblokiran, da bi na loptu naleteo Srnić, ali bez uspeha.

Sparta je prvi put zapretila u 14. minutu, kada je Kadlec pokušao, ali je Borjan bez većih problema zaustavio šut napadača Sparte.

Crvena zvezda je do prednosti stigla u 19. minutu, kada je Filip Stojković sjajno poslao dugu loptu u prazan prostor na polovini Sparte, usledio je sjajan sprint Srnića, potom centaršut iz trka, lopta je stigla do Boaćija, koji je sa pet metara pogodio gol.

(Youtube/Sampa KoooraHD-TV)

 

Sparta je tad krenula na sve ili ništa, pritisli su igrači Sparte Zvezdu, a imali su u 33. minutu lepu priliku iz slobodnog udarca, međutim Srđan Plavšić je šutirao daleko pored gola.

Mogao je u 40. minutu Jovičić da reši pitanje pobednika, ali je nakon kontre, uprkos tome što je golman Dubravka već bio savladan, lopta otišla pored gola nakon što je loše zahvatio loptu.

U poslednjim momentima prvog dela, prvo odlična prilika za Spartu, koju je zaustavio golman Borjan izgletanjem, da bi već u narednoj akciji Kanga „izbacio“ iz igre Dubravku, ali se u odsudnom trenutku okliznuo.

Drugi deo igre doneo je Spartine nalete u talasima, ali je Jovičić imao prvi šansu, no udarac glavom je otišao pored gola.

Sparta je držala loptu, Zvezda je pretila iz kontranapada, ali nije bilo ozbiljnijih šansi do poslednjih deset minuta, kada je igračima Zvezde popustila koncentracija, pa je prvo Ben Haim pogodio stativu, potom Lafat odlično šutirao, a Borjan odličnom intervencijom sprečio izjednačenje, što je potom ponovio još dva puta, od čega jednom Srđanu Plavšiću.

Na kraju, uspeli su fudbaleri Zvezde da se odbrane, pa će se naći na žrebu za 4. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, koji je na programu sutra.

(Youtube/AM Video7S)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Sparta Prag – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Stadion: Đenerali arena. Gledalaca: 16.808. Sudija: Toni Šapron (Francuska). Strelci: 0:1 Boaći u 19. minutu

Sparta Prag: Dubravka – Kravajev, Štetina, Mareček, M. Kadlec – Mavuba (od 66. Rosicki), Manđek – V. Kadlec (od 46. Ben Haim), Plavšić, Fridek – Janko (od 61. Lafata).

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Le Talek, Rodić – Donald, Jovičić – Srnić (od 69. Radonjić), Kanga, Milić – Boaći (od 79. Boaći).

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

  1. Slažem se sa komentarom pod šifrom Mika. Zvezda je zaista odigrala dobro prvo poluvreme. Pa, igrala je dobro i do 70. minuta ali poslednjih 20-tak minuta su za zabrinutost. Loše je igrao Kanga, daleko najgori u zvezdinim redovima, koji jednostavno nije hteo da potrči i njega se treba što pre osloboditi, zatim loš je bio i Donald, koji nema borbenost jednog Jovičića ili Savića. Boaći je dao gol u pravom trenutku (sa 4-5 metara na prazan gol) ali je promašio tri stopostotne šanse u prvom poluvremenu. Milojević mora ozbiljno analizirati Zvezdin pad u drugom poluvremenu jer sad će nam doći neki od ozbiljnijih protivnika koji će znalaćki kazniti zvezdinu igru iz poslednjih 20-tak minuta!

    0
    0
    Odgovori
  2. Odlični smo. Posle punih 10 godina konačno izgledamo kao tim! Najbolje bi bilo kada bi dobili neke od ovih indijanaca koji su ispali iz kvalifikacija za LŠ Legiju, BATE i Viktoriju Plzen. Moze i Paok, samo ne Fener, Zenit, Milan i Everton, protiv svih ostalih mozemo da igramo.

    0
    0
    Odgovori
    • Друже Спарта је ужасно лоша. Тако да се још не зна прави квалитет Звезде

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter