0
Ostali sportovi

KRAJ KARIJERE: Penzionisao se Vladimir Kličko

Objavljeno: 03.08.17 u 13:00

Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji, Ukrajinac Vladimir Kličko, saopštio je da završava boksersku karijeru.

Kličko je odluku doneo nekoliko dana nakon što je najavljeno da će 11. novembra imati revanš sa Britancem Entonijem Džošuom, koji ga je pobedio u aprilu.

-Ostvario sam sve o čemu sam sanjao. Želim da počnem novu karijeru nakon sporta. Nisam mogao da zamislim da ću imati toliko dugu i uspešnu boksersku karijeru- naveo je Kličko.

Ukrajinac je debitovao u profesionalnom boksu 1996, posle zlata na Olimpijskim igrama u Atlanti, te na 69 borbi ostvario 64 pobede, 53 nokautom. Prvu titulu šampiona sveta osvojio je 2000. u WBO verziji, u međuvremenu je osvajao i pojaseve WBA, IBF i IBO verzija, te 23 puta uspešno branio titulu, samo dva puta manje od rekordera Džoa Luisa. 

Ostaće zapisano da Ukrajinac završava karijeru, posle 21 godine profesionalnog bavljena boksom, porazom, jer je u poslednjem meču, u aprilu, bio neuspešan. Britanac Entoni Džošua će ostati upisan kao poslednji bokser koji je pobedio Klička.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter