0
Evropske lige

PUŠTEN ZA ‘SIĆU’: Optuženi predsednik FS Španije ponovo na slobodi

Objavljeno: 02.08.17 u 12:52

Suspendovani predsednik Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Anhel Marija Viljar pušten je iz zatvora, samo dan pošto je određena kaucija, preneo je danas Asošiejted pres.

Viljar i njegov sin Gorka pušteni su kasno sinoć iz madridskog zatvora. Oni su proveli 12 dana u zatvoru nakon odluke Suda da budu pritvoreni dok traje istraga.

Viljar je po izlasku iz zatvora zahvalio svima koji su ‘privatno i javno verovali’ u njega, potpredsednika Huana Padrona i njegovog sina Gorku.

Kaucija za Viljara i Padrona bila je 300.000 evra, dok je za Gorku Viljara bila 150.000.

Oni su uhapšeni 18. jula zbog navodne korupcije, lošeg vođenja organizacije, zloupotrebe fondova i falsifikovanja dokumenata.

Njima su oduzeti pasoši, a sudija je doneo i odluku da se jednom nedeljno pojavljuju na sudu, kao i da obezbede broj telefona na kom će biti dostupni svakog trenutka.

Viljar, koji se na čelu RFEF-a nalazi od 1988. godine, suspendovan je na godinu dana iz fudbala, a takodje podneo je i ostavke na potpredsednička mesta u Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter