in ,

GOLF: Gudelj osmi u Nemačkoj!

Srpski golf reprezentativac Branimir Gudelj briljirao je na 78. Internacionalnom amaterskom prvenstvu Nemačke u golfu.

On je četvorodnevno takmičenje završio na izvanrednom osmom mestu sa rezultatom od -6, što je samo za šest udaraca slabije od pobednika.
 
Gudelj je takmičenje počeo sa +1, da bi kasnije iz dana u dan popravljao rezultat. U drugoj rundi je imao -1, a u poslednja dva dana po -3, sa čak tri ubačena igla.
 
-Odlično sam se osećao kada sam došao u Nemačku. Mnogo sam kvalitetno trenirao pre toga i zato sam imao veoma dobar osećaj. Iako teren nije bio po mom ukusu, dosta uzanih deonica, mnogo šume, uspeo sam da održim koncentraciju sva četiri dana i da odigram ispod para. Dramo mi je što sam na ovako jakom turniru zauzeo osmo mesto sa -6, što je samo pokazatelj da mogu još bolje, da ovo nije još uvek moj najbolji golf i da imam još dosta mesta za napredak – istakao je Gudelj posle turnira.
 
Koliko je konkurencija bila jaka i velika govori i podatak da je takmičenje započelo 126 golfera, a kat su posle tri dana prošla 62. U pitanju je jedan od najjačih opena u Evropi, jer je za učešće bio potreban hendikep od +1.7, pa samim tim i ovaj rezultat svakako dobija na većem značaju.
 
Titulu je osvojio domaći igrač Lukas Euler sa -12, koliko je ostvario još jedan Nemac Maksimilijan Elfke na drugoj poziciji. Treći je bio Sami Valimaki iz Finske sa dva udarca zaostatka, a ispred Gudelja našli su se još i Danas Jon Akselsen, Švajcarac Žeremi Frejburghaus i Nemci Hurli Long i Zebastijan Zlivka.
 
Gudelj čitave sezone igra na visokom nivou. Prošle nedelje je sa reprezentacijom zauzeo četvrto mesto na Evropskom prvenstvu druge divizije u Mađarskoj, na prvenstvu Slovačke je bio peti, prvenstvu Hrvatske četvrti, prvenstvu Slovenije sedmi, a prvenstvu Italije 19.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

JEDAN PLEJ DOŠAO, DRUGI OTIŠAO: I to pravo u FMP!

PRAVI LI ZVEZDA PONOVO ‘DRIM TIM’? Najbolji trener sveta preuzeo crveno-bele!