0
Evrokupovi

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Sjajne vesti Partizanu stižu iz Moldavije

Objavljeno: 01.08.17 u 21:22

Iako su svi usmereni na dešavanja u Grčkoj i gostovanje Partizana Olimpijakosu, nešto drugo je skrenulo pažnju večeras.

Radi se o jedinoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona koja se igrala danas.

Posle 0:0 koliko je bilo u Azerbejdžanu, Karabag je u Moldaviji sa 2:1 porazio Šerif i plasirao se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Kako je to trenutno dosta daleko od Partizana, crno-beli gledaju ka alternativi.

Šampion Srbije je, kako smo već pisali, dva mesta ispod crte što se tiče žreba za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, ukoliko ne eliminiše Olimpijakos sutral.

Matematika je jednostanva, navijači Partizana priželjkuju što više prolaza favorita u kvalifikacijama za Ligu šampiona kako se oni ne bi našli u plej-ofu za Ligu Evrope prilikom ispadanja, ali i što više eliminacija favorita u kvalifikacijama za Ligu Evrope, da bi tako Partizan imao manju konkurenciju što se povlašćenih ekipa u žrebu tiče, i sam došao do povlašćenog mesta.

Dakle Šerif iz Tiraspolja koji ima lošiji koeficijent od Partizana će se naći u petak na žrebu za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvak Azerbejdžana je tako danas napravio podvig i sigurno će ove godine učestvovati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Karabagu je Dino Ndlovu doneo vođstvo neposredno pred kraj prvog poluvremena, da bi Mičel u 86. minutu utakmice overio prolaz u plej-of. Golom Zigija Badibange iz penala je Šerif uspeo da samo umanji poraz jer se igrao četvrti minuta nadoknade utakmice i nije bilo vremena za još dva gola koliko je falilo timu iz Tiraspolja.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Treće kolo kvalifikacija za LIGU ŠAMPIONA:

Utorak:

Šerif – Karabag 1:2 (0:1)
(Badibanga 90+4 PEN – Ndlovu 45+3, Mičel 86)

Sreda:

19.00 APOEL – Vicorul

19.00 BATE – Slavija Prag

19.00 CSKA Moskva – AEK

19.45 Bašakšehir – Klub Briž

20.00 Kopenhagen – Vardar

20.15 Plzenj – FCSB

20.15 Jang Bojs – Dinamo Kijev

20.30 Hafnafjordur – Maribor

20.30 Ludogorec – Hapoel Ber Ševa

20.45 Ajaks – Nica

20.45 Legija – Astana

20.45 Olimpijakos – Partizan

20.45 Rijeka – Salcburg

20.45 Rozenborg – Seltik

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter