0
Evrobasket 2022

‘OPSAJD’: Kako je košarka postala boks, nokauti od Milićevića do Galinarija (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.17 u 16:10

Danilo Galinari je sinoć na prijateljskoj utakmici udario pesnicom Holanđanina Džita Koka i pritom polomio palac. 

Italijan će zbog povrede propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo. Roki Balboa, kako sada italijanski mediji nazivaju Galinarija, je toliko ‘jako’ udario Koka da Holanđaninu nije bilo ništa, a zvezda Los Anđeles Klipersa će morati da nosi gips celo leto.

Ako je zbog ovog mlakog udarca Galinari dobio nadimak Roki, kako bi tek onda Italijani nazvali aktere tuča u kojima su učestvovali srpski igrači.

Krenimo od kultne tuče u Atini kada je Nenad Krstić Krle stolicom ‘odalamio’ nesrećnog Janisa Burusisa. Prvo su se sukobili Focis i Teodosić, a zatim je Big Sofo, sa svojih 165 kg žive vage, uleteo i poečeo da razgrće naše reprezentativce. Nervozan što je tog dana pojeo samo sedam pljeskavica, Sofoklis Skorcijanitis je bio raspoložen za tuču. Usledilo je strateško povlačenje ‘orlova’, a onda je Krstić upotrebio tradicionalno srpsko oružje – stolicu. Kolateralna šteta je bio Burusis kome i dan danas nije svejedno na pomen imena Nenad Krstić.

Sukobi sa Grcima datiraju još iz 1987. godine. Paok je gostovao Crvenoj zvezdi, a Grci su se i u Beogradu proveli k’o bosi po trnju . Centar Crvene zvezde Mirko Milićević zvani Zver, nokautirao je pola ekipe PAOK- a i desetak navijača iz prvog reda tribina. Ako Danilo Galinari udara kao Roki Balbao, onda je Milićević u najmanju ruku Kasijus Klej.

Čast Crvene zvezde u Evropi branio je pesnicama i Saša Stefanović u Belgiji. Posetioci utakmice Kupa Rajmonda Saporte, između Rasing Antverpena i Crvene zvezde bili su svedoci jedne od najvećih, a verovatno i najveće tuče na evropskim kosarkaskim terenima ikada. Stefanović je nokautirao jednog igrača belgijskog tima u stilu Majka Tajsona. Snimak gde se Belgijanac posle udarca Stefanovića drži za glavu kao da ga je udario brzi voz je i dalje hit na internetu. Priča se da je Stefanović nakon ove tuče dobio poziv selektora bokserske reprezentacije Jugoslavije, ali da je poziv odbio. Belgijanci po zlu pamte i Slobodana Šljivančanina koji je u maniru najiskusnijih MMA boraca dovršio ono što je Stefanović započeo.

Pripremio: Branko Puzović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter