0
Auto Moto

KONAČNO POBEDIO: ‘Litl Buš’ najbrži u pokonovskom trouglu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.17 u 13:15

Rano jutros, po srednjoevropskom vremenu, završena 21. trka u ovogodišnjoj ‘Monster enerdži Naskar Kup seriji’.

Vozač ‘Džo Gibs rejsinga’ (‘tojota’), Kajl Buš, trijumfovao je u trci „Overton’s 400“ na ‘Pokono rejsveju’, Long Pond, Pensilvanija. On je prvi kroz cilj prošao posle 160 krugova i time obezbedio prvu pobedu u sezoni, posle ‘posta’ u 36 trka, koja mu je zasigurno obezbedila doigravanje. Ovo je, takođe, njegova prva pobeda na ‘Pokono rejsveju’, kao i 39. u karijeri. On je ovu pobedu posvetio preminuloj baki nadajući se da je srećna i ponosna na njega.

Prva etapa nagoveštavala je reprizu burne trke iz Indijanapolisa, srećom po ‘Litl Buša‘, ipak smo gledali neočekivano mirnu trku. Odmah u prvom krugu je usledio ‘koušn period’ zbog udesa posle kog su Arik Almirola, Met Dibenedeto i Džefri Ernhardt morali da odustanu. Odmah posle prvog, usledio je i drugi ‘koušn’. Ovoga puta duel između kolega ‘Hendrik motorsporta’, Džimi Džonsona i Kejsi Kejna, pobednika prošle trke. Deblji kraj je izvukao aktuelni šampion jer je morao da odustane. Posle reprize glavne borbe u prethodnoj trci, Kajl Buš je opet bio brži od Martina Truleksa juniora upisavši osmu etapnu pobedu u sezoni. Kevin Harvik, posle učestvovanja u udesu u prvom krugu, bio je na odličnom trećem mestu, dok su posle njega prošli, takođe, ‘fordovi’ Breda Keselovskog i Rajana Blejnija. Šesti je bio Džejmi Makmari, a poene su upisali i Deni Hamlin, Klint Boujer, Kajl Larson i Čejs Eliot.

 

Neočekivano posle drugih 50 krugova na čelu su bila tri ‘forda’, Boujer, Keselovski i Danika Patrik. Ovo samo zato što su Truleks, Hamlin, Harvik i Kajl Buš odlučili da odu u boks, žrvtvujući tako plasmane u ovoj etapi zarad dobre pozicije u finalnoj, najvažnijoj. Četvrti kroz cilj u drugom delu prošao je stariji brat, Kurt Buš, dok su se iza njega ređali Rajan Njumen, Kejn, Riki Stejnhaus junior, Trevor Bejn, Majkl Makdouel i Ej Džej Olmendinger. U ovoj etapi mlađi brat Buš je napravio veliku grešku u krivini broj tri, koja ga je umalo koštala pobede. Posle ove greške Kajl nije vodio sve do pred kraj trke.

U finalnoj etapi odvijalo se pravo taktičko nadmudrivanje oko odlazaka u boks. Ne samo da je imao perfektan tajmig, već su i mehaničari ‘Džo Gibs rejsinga’ odradili odličan posao za Kajla Buša. Takođe u ovom periodu nije viđen ni jedan ‘koušn’. Vozač ‘Furničur rou rejsinga’, Truleks, je uglavnom vodio zahvaljujući pit-stopu u kasnoj fazi drugog perioda. ‘Litl Bušov‘ timski kolega, Hamlin, ga je obišao, ali ne zadugo. Sedamnaest krugova pre kraja Harvik i Kajl Buš su uspeli da preteknu Hamlina, koji je potom pao čak na četvrto mesto. U uzbudljivoj završnici Kajl Buš je udario Harvika što je bilo dovoljno da mu poremeti ritam. On je tako izbio na prvo mesto koje je sačuvao do samog kraja trke, donveši tako ‘tojoti’ 100. trijumf u ovom takmičenju. Iza njih su pristizali Keselovski, Boujer, zatim odlični rukiji, Danijel Suarez i Erik Džons, Met Kenset i Eliot.

U generalnom plasmanu se ništa značajno nije promenilo. Vodeći četverac, Truleks, Kajl Larson (koji nije završio ovu trku zbog udesa), Kajl Buš su ostali na istim pozicijama. Keselovski je izbio na peto mesto dok je Hamlin pao na šesto. Takođe, Eliot je uspeo da proeđe Makmarija, dok su deveti i deseti Kenset, odnosno Boujer.

Što se proizvođača tiče, najbolje stoji ‘ševrolet’ sa 746 poena, dva poena manje ima ‘ford’, dok je ‘tojota’ na začelju sa 742 poena.

Sledeća trka na programu je šestog avgusta na klasičnoj stazi u Votkins Glenu, Njujork.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter