0
Evrobasket 2022

BOGDAN BOGDANOVIĆ ZA HOTSPORT: Posle igranja za reprezentaciju privikavanje na NBA će biti lakše!

Objavljeno: 31.07.17 u 14:15

Bogdan Bogdanović se sa reprezentacijom Srbije priprema za Eurobasket koji za tačno mesec dana počinje u Istanbulu, ali smo mi bivšeg košarkaša Partizana i Fenerbahčea pitali o NBA ligi, gde će od jeseni debitovati.

Proširio je koloniju Srba ‘preko bare’. Ponovo će ljubitelji najjače svetske košarke u Srbiji ustajati rano ujutro kako bi gledali Sakramento Kinge. Vlade Divca i Predraga Stojakovića zamenio je Bogdan Bogdanović.

Kako bi prokomentarisao prvi nadimak u NBA ligi? Kako bi prokomentarisao prvi nadimak u NBA ligi?  

– To beše po droidu iz ‘Ratova zvezda’? Simpatično, zanimljivo, interesantno…

To pokazuje da navijači sa posebnom pažnjom prate nove igrače. Koliko ti je to motiv da pokažeš da nisi bez razloga tamo?

– Sve tamo je za mene novo, i biće mi teže da se snađem na početku, i biće mnogo izazova i dokazivanja, ali sve to znači i lakšu motivaciju. Moje je da nastavim kako sam radio proteklih godina, da treniram kao do sada… Što se navijača tiče, lepo si rekao, dosta dugo nisu u plej-ofu, ali broj se ne smanjuje. To je neverovatno, koliko ljudi vole i poštuju klub. Nije kao kod nas navijanje, ‘kulturnija’ je atmosfera, ali su upućeni. I sami Kingsi su me predstavili kao ‘rukija’ sa određenim iskustvom.

U NBA ideš nakon Evrobasketa. Koliko ti znači što si sad sa reprezentacijom, s obzirom na sjajnu atmosferu?

– Kada ste u ovakvom okruženju, lakaše je motivisati se, raditi. To je jedan od načina za napredovanje, što će mi biti neko dodatno samopouzdanje za početak.

I Teodosiću će biti prva sezona, jel razmenjujete iskustva?

– Pa pričamo o tome kako iznajmiti auto, o novim pravilima, kako uraditi neke osnovne stvari… Pa o samoj ligi, da li igraju odbranu do plej ofa, pa o saigračima… I za nas je sve to novo, više ćemo sigurno pričati kad krene sezona.

Eurobasket i primreme za kontinentalno prvenstvo?

– Teče dobro. Ja volim Beograd, ali tamo uvek želimo da se viđamo sa rodbinom i drugarima. To odvlači pažnju, zato je dobro što smo na Kopaoniku. Možemo da se skoncentrišemo na košarku – zaključio je za HotSport, Bogdan Bogdanović.

Sa Kopaonika: Strahinja Nikolić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter