13
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BIVŠI KAPITEN ZVEZDE: Sramota me šta su Albanci doživeli u Beogradu (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.17 u 12:12

Naš bivši fudbalski reprezentativac i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Ivan Gvozdenović izjavio je da ne bi imao problem da vodi albanski klub sa Kosova i Metohija i otkrio da ga je bilo sramota što su srpski navijači uleteli na teren na meču sa Albanijom u Beogradu pre tri godine.

Voleo bih da vodim klub sa Kosova, zašto da ne? U fudbalu ne može da se kaže „ne“. Ovde smo kao susedi, prijatelji, bavimo se fudbalom, a ne politikom. Ako bih dobio dobru ponudu sa Kosova, ozbiljno bih razmislio. Imam licencu, ali nisam samostalno vodio još nijedan tim–  rekao je Gvozdenović za televiziju Top čenel na albanskom jeziku.

Gvozdenović, koji je trenutno radi kao pomoćni trener u Tirani, karijeru fudbalera završio je pre dve godine u albanskom Kukešiju, a poslednjih pet sezona pored tog kluba igrao je za Skenderbeg i Tiranu.

U početku sam strahovao da dođem u Albaniju, ali sada sam zavoleo tu zemlju. Želeo bih da govorim albanski bez greške. Moja porodica nije bila za to da dođem u Albaniju, ali zbog ljubavi prema fudbalu bio sam spreman da pokušam. Nisam se plaširao, znam šta je sport, a šta politika- rekao je on.

Gvozdenović je priznao da je osećao razočaranje i stid što je utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta zbog uleta navijača u teren i pojavljivanja drona sa zastavom tzv. „Velike Albanije“.

Igrao sam tada za Kukeši, gledao meč sa dvojicom igrača sa Kosova i stideo se zbog dešavanja. Nisam se lepo osećao, verovatno i zbog toga što nikad nisam imao problem u Albaniji– zaključio je Gvozdenović, koji je zabeležio jedan nastup za reprezentaciju Jugoslavije.

 

0
0

13 Komentara

  1. E ljudi nije bitno ko je gde igrao ili ko mu je igrao u timu pre 100 godina
    Ovaj čovek je sramota sam za sebe da sam mu otac ili sin stideo bih se .
    Ko zna koliko im on jos lize ……. zbog para
    Obican slepac

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako Srbe sa Kosova nije bilo sramota da prodaju dedovinu Albancima sto da ovog coveka bude sramota da radi u Albaniji….

    0
    0
    Odgovori
  3. Klasicni crvenobeli ceduka! A kunu se u srpstvo?! U stvari,oni su sramota Srbije.Ne bih da nabrajam ko je gde igrao, imena ne cine ljude vec reci. A ovaj ceto bas predje preko mere za pare kojim ga sipci placaju za ponizavanje sopstvenog naroda.! Ponekad se covek zapita ko smo mi ,zaboga!?
    Nije ovo ni na ponos kluba iz kojeg se ispilio…. Ovo je nalicje tog cuvenog busanja u srpske grudi. Mislim da ovako nesto nisu ni Vokri ni Salja nikad izjavili. Cini se da ima gancija vecih sipaka od sipaka!

    0
    0
    Odgovori
  4. Ima zvezda neke neku skrivenu ljubav sa albanijom.. zato je i skrivaju svim ovim pro srpskim transparentima.. dobro nije kao da im Enver Hodza nije dao ime.. sigurno je zbog toga..vredjaju partizanovce tamo, a sve vreme se u stvari zataskava jedna cinjenica velika.. hehe cigosi moji cigosi.. ljubi vas kum Enver

    0
    0
    Odgovori
  5. @Pedja Nisam siguran, podseti me. Ko behu: Ljuan Prekazi, Dzevad Prekazi, Fadilj Vokri (predsednik fudbalskog saveza Kosova), Isa Sadriu, Kujtim Salja (potpredsednik), Fahrudin Jusufi, Zenun Brovina, Albert Stroni?

    0
    0
    Odgovori
    • Sve ove koji si nabrojao su rodjeni u Srbiji na Kosovu i tada igrali za Partizan.A vi ste 1945 otrcali prvi u Albaniu pred Enverom Hodzom da igrate utakmicu.A posle i u Beogradu sa albanskom reprezentacijom.Sada u ovakvoj delikatnoj situaciji izmedju dve drzave vas igrac i kapiten ide tamo.Pametnom dosta.

      0
      0
      Odgovori
  6. И ја бих волио да без грешке пропричаш албански, па да не разумијем ни једну једину ријеч коју трабуњаш…

    0
    0
    Odgovori
  7. Pa znamo da ste i tokom drugog svetskog rata igrali prijateljski mec u albaniji….tako da s obzirom gde si proveo deo karijere normalno da tako razmisljas….to su ipak vasi visedecenijski prijatelji……ti ono bese kapiten kluba samoproklamovanih najvecih srba??

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter