0
Auto Moto

FOTO: WRC

UZBUDLjIV VIKEND U FINSKOJ: Domaći vozač slavio, poravnanje prve dvojice u generalnom plasmanu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.17 u 21:52

Etapom broj 25. završen je 67. Reli Finske, deveti reli u ovoj sezoni.
Posada „Tojota’ Gacu rejsing“ u sastavu Esapeka Lapi i Jane Ferm bila je najbolja posle odvoženih 315,62 kilometara na šljunkovitim putevima finske vremenom od 2:29:26.9. Ovo je Lapijeva prva pobeda za šest sezona, koliko vozi Svetsko prvenstvo u reliju.

Elfin Evans i Danijel Barit bili su drugi u ‘fordu’, dok su na postolju niže bili Juho Haninen i Kaj Lindstrom. Sve do poslednjeg dana, Temu Suninen bio je drugi, ali na kraju mora se zadovoljiti samo četvrtim mestom. Peti je bio opet ‘sitroen’ s posadom Kreg Brin i Skot Martin. Ovaj Reli pomogao je Belgijancu, Tjeriju Nojvilu, koji se izjednačio u generalnom plasmanu sa, do sada, vodećim, Sebastijanom Ožijeom. Nojvil je u poslednjem ‘pauer stejdžu’ bio drugi, tako da je sa tri poena uspeo da dođe do cifre od 160, koliko imao i Francuz. Iako imaju po 160 poena, Nojvil je dejure prvi.

Ruku na srce i Nojvil i Lapi imali su sreće jer je Ožije odustao, posle kobnog skoka, još u petak, dok se elektronika ‘tojoti’ Jari-Mati Latvale pokvarila u subotu, tako da su glavni favoriti bili desetkovani u ‘Zemlji 1000 jezera’. Iako su mehaničari ‘M-Sport Vorld reli tima’ uspeli da poprave Ožijeovu ‘ford fijestu’ ipak, njegovom suvozaču, Žulijenu Ingrasiji, dijagnostikovan potres mozga i savetovan je da 15 dana miruje.

Pored vodećeg dvojca, u generalnom plasmanu treći je Ot Tanak (suvozač Martin Jarveoja), koji se sedmim mestom u Finskoj izborio za 119 poena, dok je Latvala (Mika Antila) četvrti sa pet poena manje. Slede ih Dani Sordo (Mark Marti), Evans i Brin.

Što se timova tiče, na čelu su ‘M-Sport Vorld reli tim’ (‘ford’) sa 285, drugi je „‘Hjundai’ motorsport’ s zaostatkom od 34 špema, treća je „‘Tojota’ Gaco rejsing Dabl Vi-Ar-Si“ (193) i četvrto mesto je „‘Sitroen’ Total Abu Dabi Dabl V-Ar-Ti“ (135).

Sledeći, 10. po redu reli vozi se po asfaltu u Nemačkoj od 17. do 20. avgusta.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter