2
Auto Moto

NEZABORAVNA TRKA U MAĐARSKOJ: Raikonen radio posao za dvojicu, džentlmenski potez Hamiltona, Alonsov šou… (FOTO)

Objavljeno: 30.07.17 u 17:10

Trkom na ‘Hungaroringu’ završen je prvi period sezone posle koga sledi jednomesečna pauza.

Pobednik Velike nagrade Mađarske, 11. trke u sezoni, je vozač Skuderije ‘ferari’, Sebastijan Fetel. On je bio najbrži posle 70 krugova vremenom 1:39:46.731 osvojivši tako svoju 46. veliku nagradu, četvrtu u ovoj sezoni. I dalje ostaje na čelu generalnog plasmana, samo što ovoga puta ima 13 poena prednosti u odnosu na Luisa Hamiltona. Njegov timski kolega, Kimi Raikonen, zaostao je 0.908s, ali upravo Fincu idu najveće zasluge što je Fetel bio prvi. ‘Ajsmen’ je uspešno branio napade Valteri Botasa, potom i Hamiltona i nije dao da ‘srebrne strele’ ugroze dvostruku pobedu ‘ferarija’. On je zbog ovoga dobio laskavu nagradu od navijača kao najbolji vozač dana. Trka će ostati upamćena po džentlmenskom potezu Hamiltona, koji je pred sam finiš propustio treće mesto timskom kolegi, ispunivši tako obećanje jer nije uspeo da obiđe Raikonena, zbog čega ga je Botas pustio na polovini trke.

Na samom početku trke, već u prvom krugu, došlo je do kontakta između dva vozača ‘Red bula’, Maksa Ferštapena i Danijela Rikarda. Deblji kraj je izvukao Australijanac koji je morao da odustane, ali i Maks je loše prošao. Dobio je kaznu zbog tog incidenta od 10 sekundi, koja ga je dovela samo do petog mesta. Iza njega je bio fenomenalni Fernando Alonso u bolidu s ‘hondinim’ agregatom. On je postavio najbrži krug trke. Uz to, propisno je ‘ukrao’ šou vozačima na podijumu jer je bio glavna atrakcija ispred svoje garaže, slaveći svoj rođendan kao da je na plaži.

Iza njega su bili Karlos Sainz, dvojac ‘Sahara fors Indije’, Esteban Okon i Serhio Perez, dok je poen osvojio još jedan vozač ‘Maklarena’, Štofel Fandorne, zaokruživši tako odličan vikend britanske ekipe. Pol di Resta, koji menja bolesnog Filipea Masu, nije završio trku, ali, pored toga, pobrao je sve simpatije publike.

U šampionatu konstruktora i dalje vodi ‘Mercedes-Ej-Em-Dži Petronas’ sa 357 poena, sledi ih Skuderija ‘ferari’ koja ima 39 poena manje, dok je ‘Red bul’, kao treći, daleko iza sa 184 poena.

Sledeći Formula 1 vikend na programu je od 25. do 27. avgusta u Belgiji.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter