1
Fudbal

VREMEPLOV: Bio bi to jedan od najlepših golova u istoriji fudbala… A onda se Kristijanu Ronaldu dogodio Nani (VIDEO)

Objavljeno: 29.07.17 u 00:05

Na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi Španija je savladala Portugal 1:0, a svojevrstni revanš usledio je u novembru iste godine, kada je na čuvenom „Lužu“ odigran prijateljski susret ove dve reprezentacije.

Španija je na susret došla kao aktuelni šampion Evrope i sveta, pa je pomalo ležerno ušla u susret. 

Portugalci su, narodski rečeno, „namirisali krv“, pa su usledili sjajni napadi, ali je šut Nanija otišao pored gola, dok je u 36. minutu došlo do događaja koji je i tema ovog teksta.

Kristijano Ronaldo je dobio loptu na levom krilu, i uspeo je da se približi golu, kada je na njega krenuo Džerar Pike.

Ronaldo je uspeo da driblingom izbaci defanzivca Barselone iz igre, nakon čega je uradio još jedan „lažnjak“. Kako mu se približavao Ćabi Alonso, Ronaldo je odlučio da pokuša nešto što niko nije očekivao, pa je sa ivice peterca spoljnim delom kopačke lobovao Ikera Kasiljasa

Zbunjeni čuvar mreže Španije je samo pogledom ispratio let lopte, svestan da je primio jedan od najlepših golova ikada viđenih… Kada se pojavio Luis Nani.

Alavi fudbaler koji je u to vreme nosio dres Mančester Junajteda nije želeo da pusti da lopta padne u gol, već je iz samo njemu znanog razloga udario glavom.

Kako se nalazio u ofsajdu, pomoćni arbitar nije imao ni momenat dileme – podigao je zastavicu.

Kristijano Ronaldo je u tom momentu već slavio gol, i bilo mu je potrebno nekoliko sekundi da shvati šta se desilo, nakon čega je usledila poprilično burna reakcija, te bacanje kapitenske trake na travu.

Dva najlepša gola u dresu reprezentacije u mojoj karijeri su poništena. Na stadionu Boaviste sam dao gol iz makazica, koji je takođe poništen… Nije mi jasno zašto je sad poništen, lopta je bila pola metra iza linije, i slep čovek bi to video, rekao je tužni Ronaldo posle meča.

A ni Nani nije bio boljeg raspoloženja:

Nisam razmišljao… Mislio sam da nisam bio u ofsajdu. Izvinio sam se Kristijanu posle utakmice.

Situaciju su donekle izvadili Martins u smiraj prvog dela igre, potom je Serhio Ramos povećao autogolom na 2:0, a do kraja su Postiga i Almeida dali po gol za konačnih 4:0.

Slatka pobeda Portugala, ali bez prave „jagode na torti“ zbog poništenog gola o kom bi se i danas sigurno pričalo:

(Youtube/Val Mul)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter