0
Ostali sportovi

FOTO: Twitter

SP U VATERPOLU: Srbiji bronza!

Objavljeno: 29.07.17 u 16:29

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je danas u pobedila Grčku sa 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Srbiju su do pobede predvodili Duško Pijetlović i Sava Randjelović sa po dva gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Dušan Mandić, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Viktor Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

U selekciji Grčke istakao se Janis Funtulis sa tri gola, dok je Angelos Vlahopulos postigao tri.

U finalu se večeras od 20.30 sastaju Madjarska i Hrvatska.

Srbija je odlično počela utakmicu, golovima Mandića, Randjelovića i Pijetlovića došla je do tri gola prednosti, da bi Grci posle tajm-auta pogocima Funtulisa prišli na gol zaostatka.

Ekipa Dejana Savića veoma brzo je vratila tri gola prednosti, precizni su bili Pijetlović i Ubović, ali je u finišu četvrtine Vlahopulos uspeo da smanji zaostatak.

Druga četvrtina donela je veću borbu u bazenu i čvršće odbrane na obe strane, u kojoj se selekcija Srbije opet bolje snašla.

Aleksić i Ćuk doveli su Srbiju do četiri gola prednosti, da bi Grci u finišu preko Geniduniasa ponovo smanjili zaostatak.

Grčka je u trećoj četvrtini i pored dobrog početka Srbije, odnosno gola Rašovića, uspela da uspostavi ravnotežu i dodje na dva gola zaostatka, a imala je i priliku da još više smanji zaostatak, ali je Srbija uspela da se odbrani.

Randjelović je sedam sekundi pre kraja tog perioda igre iskoristio dobro dodavanje Ćuka i sa dva metra odveo Srbiju na tri gola prednosti 10:7.

Gotovo sve nedoumice oko pobednika utakmice za treće mesto rešio je Prlainović pogotkom na samom početku poslednje deonice, kada je pogodio u situaciji s igračem više 11:7.

Ekipa Dejana Savića bez većih problema sačuvala je stečenu prednost i došla do bronzane medalje, prve od 2003. i šampionata u Barseloni.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]SRBIJA – GRČKA 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1)

Budimpešta – Bazen: Alfred Hajoš. Gledalaca: 2.754. Sudije: Sergej Naumov (Rusija) i Benžamin Mersije (Francuska). Isključenja: Srbija 13, Grčka 13. Igrač više: Srbija 13 (4), Grčka 12 (3). Peterci: Grčka 1 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović (10 odbrana), Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović 2, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Ubović 1, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović (odbrane). Selektor: Dejan Savić.

GRČKA: Flekas (7 odbrana), Genidunias 1, Delakas 1, Dervisis, Funtulis 3 (1), Kapocis, Pontikeas 1, Kanakakis, Murikis, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos 2, Zerdevas. Selektor: Teodoros Vlahos.[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter