0
Ostali sportovi

FOTO: Starsport.rs

MEŠOVITA ŠTAFETA: Amerikanci prvi na 100 metara slobodno

Objavljeno: 29.07.17 u 21:35

Novo odličje za SAD danas.
Američki plivači osvojili su danas novim svetskim rekordom zlatnu medalju u mešovitoj štafeti 4×100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, a njen član Kejleb Dresel postao je prvi plivač koji je u jednom danu osvojio tri zlante medalje na šampionatu sveta.

Američka štafeta je postavila svetski rekord od 3:19,60 minuta, a nastupili su Kejleb Dresel, Nejtan Edrijan, Melori Komerford i Simon Manuel.

Dresel je danas pre štafete osvojio i zlatne medalje u trkama na 50 metara slobodnim stilom i 100 metara delfin i postao prvi plivač u istoriji koji je u jednom danu osvojio tri zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

On je u Budimpešti osvojio i zlatne medalje u štafeti 4×100 metara slobodnim stilom, u mešovitoj štafeti na 100 metara mešovito, kao i u trci na 100 metara slobodnim stilom.

Reprezentacija Holandije osvojila je srebro rezultatom 3:21,81 minuta, što je novi evropski rekord, dok je bronzu osvojila štafeta Kanade sa 3:23,55 minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter