0
Domaći fudbal

FOTO: FK RAD

U RADU SLOŽNI: Može li Zvezda da poklekne na Banjici posle evropskog uzleta

Objavljeno: 28.07.17 u 14:29

Nakon evropskog podviga, crveno-beli nastavljaju sezonu u domaćem šampionatu gde će gostovati na Banjici.

Povodom toga su strateg i prvotimac Rada stali pred medije i izneli svoja očekivanja pred ovaj duel.

Nekadašnji fudbaler Partizana a sada trener nebesko-plavih je izjavio kako se radi o jednom ozbiljnom rivalu, ali i da će njegovi puleni tražiti svoje šanse za eventualno iznenađenje na Banjici. Podmlađeni sastav Rada posle dobre partije u Kruševcu u prvom kolu nije uspeo da ostvari pobedu, ali je osvojio početni bod i najavio bolju igru i plasman od prošlosezonskog.

– Igramo protiv ekipe koja je u ritmu, odigrali su više takmičarskih utakmica od nas, u ritmu su i to se videlo juče protiv Sparte. Očekuju nas jedna siugrno lepa atmosfera, kao i novo dokazivanje. Ja sam trener koji pokušava da što češće od svojih igrača traži da se dokazuju, protiv Napretka je bila jedna lepa priča, završena, okrećemo se utakmici u nedelju i na mojim igračima je da se pokažu u pravom svetlu, rekao je Gordan Petrić.

Svakako jedan od najboljih igrača u Radu i među najboljim mladim fudbalerima u domaćem prvenstvu jeste Aleksandar Lutovac koji je ovu sezonu počeo na sjajan način, pogotkom protiv Napretka. Kao i Petrić, i Lutovac smatra da će Rad u drugom kolu imati svoje šanse.

– Svesni smo ko nam dolazi na Banjicu i da su imali dobru uvertiru protiv Sparte iz Praga, odgledali smo svi tu utakmicu, ali svakako mi treba da se okrenemo ‘našem dvorištu’ i da damo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, kao i da probamo da ponovimo našu igru iz Kruševca. Dobro smo odradili pripremni period i sve utakmice do sada, nema razloga da tako i ne nastavimo, dodao je Aleksandar Lutovac.

Rad i Crvena zvezda će igrati u nedelju od 19 časova, a televizija Arena sport se pobrinula za prenos.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter