0
Ostali sportovi

SAVA RANĐELOVIĆ: Grci mogu da budu nezgodni kad se bore za medalju

Objavljeno: 28.07.17 u 16:10

Vaterpolo reprezentativac Srbije Sava Ranđelović rekao je danas da njegova ekipa mora što pre da zaboravi poraz od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva i dodao da je Grčka „nezgodna“ kada se bori za medalju.

– Od kada sam ušao u reprezentaciju ovo mi je prvi poraz u nokaut utakmici. I mi smo ljudi od krvi i mesa. Čestitam Hrvatskoj na odličnoj partiji. Sada to treba da zaboravimo i da se okrenemo utakmici za treće mesto. Grčka će ući rasterećeno u meč, nema šta da izgubi. Nezgodni su kada igraju za medalju. Protiv Madjara su bili kvalitetni i biće sigurno motivisani protiv nas, rekao je Ranđelović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je sinoć od Hrvatske sa 11:12 u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Izabranici Dejana Savića će se u borbi za bronzanu medalju sastati sa selekcijom Grčke, dok će u finalu igrati Madjarska i Hrvatska.

– Moramo da prebolimo poraz… Okrenuli smo se Grcima s namerom da vratimo našu igru koju smo izgubili protiv Hrvatske. Ako u tome uspemo neće biti problema. Imaju odlične centre, ali imamo i iskustva iz utakmice u grupi i znamo kako treba da igramo. Hoćemo da se vratimo kući sa medaljom. Hvala navijačima što su i sada uz nas, rekao je Nikola Jakšić.

Golman Gojko Pijetlović rekao je da ne želi da analizira poraz od Hrvatske.

– Poraz sada ne analiziram. Ostaje za drugu priliku. Nikad ne gledam iza sebe, to sam naučio. Poraz od ekipe kakva je Hrvatska nije tragedija, ostali smo u borbi za medalju. Nama je najteže što smo prekinuli taj niz, ali jednom je i to moralo da se dogodi, rekao je Pijetlović.

Pijetlović je naveo da će meč protiv Grčke biti težak jer se njegova ekipa mnogo zamorila.

– Treba da se odmorimo i spremimo mentalno i fizički. Termin od 15.00 nije baš idealan, ali smo igrali dosta puta tada. Najvažnija je mentalna snaga. Da budemo koncentrisani i da iskoristimo šanse. Ne smemo da udjemo u njihov ritam, rekao je Pijetlović.

Utakmica između Srbije i Grčke igra se sutra od 15.00.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter