0
Ostali sportovi

FOTO: EUS

NASLEDNICI BULUTA: Studenti Kragujevca u evropskoj basketaškoj eliti

Objavljeno: 28.07.17 u 17:54

Kragujevac u Splitu juri treće uzastopno zlato u basketu 3×3.

Košarkaši Univerziteta u Kragujevcu pokušavaju da se domognu trećeg uzastopnog zlata u univerzitetskoj konkurenciji na evropskom prvenstvu u Split. Danas u 19:50 igraju protiv drugog tima domaćina, Univerziteta u Splitu, a u eventualnom finalu najverovatnije će se suočiti sa prvim timom domaćina u 21:30.

Na četvrtom evropskom univerzitetskom prvenstvu u basketu 3×3 Kragujevčani imaju priliku da dokažu da su basketaška velesila i da po treći put odnesu zlatnu medalju u srce Šumadije. Jedini put kada se kući nisu vratili sa najsjajnijim odličjem bilo je na prvim Evropskim univerzitetskim igrama kada su izgubili upravo od Univerziteta u Splitu.

Interesantan podatak je da su na svim dosadašnjim prvenstvima upravo Kragujevac i Split odlučivali o tome ko će odneti zlatnu, a ko srebrnu medalju. Posle dva uzastopna poraza u finalima domaćin ima i više nego dovoljno motiva da skine momke iz Srbije sa trona.

Za ekipu Univerziteta u Kragujevcu nastupaju Filip Pejović, Filip Popović i Filip Simić predvođeni kapitenom Ivanom Nedeljkovićem.

Polufinalne mečeve, finale i utakmicu za treće mesto možete pratiti na facebook stranici EUSA Split 2017.

Izveštaje sa prva dva takmičarska dana i intervjue sa momcima iz Srbije možete pročitati na sajtu www.sportindeks.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter