Američka mešovita štafeta postavila je danas novi svetski rekord u trci četiri puta 100 metara mešovitim stilom na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Štafeta u sastavu, Mat Grevers, Lili King, Kejleb Dresel i Simon Manuel, su trku završili za tri minuta, 38 sekundi i 56 stotinki.


Srebrnu medalju osvojila je štafeta Australije sa vremenom 3:41,21 minuta i tako postavila rekord Okeanije, dok su bronzanu medalju podelili Kanada i Kina, koji su trku završili za 3:41,25 minuta.

Nešto ranije danas Italijan Gabrijele Deti osvojio je zlatnu medalju u trci na 800 metara slobodnim stilom, dok je srebrna medalja pripala Poljaku Vojćehu Vojdaku, bronzanim odličjem okitio se Italijan Gregorio Paltrinieri.

U trci na 50 metara prsno zlatnu medalju osvojio je Britanac Adam Piti. On je trku završio za 25,99 sekundi i tako došao do svog drugog zlata na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Srebrnu medalju, u vremenu 26,52, osvojio je Žoao Gomeš iz Brazila, dok je bronzu osvojio južnoafrikanac Kamerom Van der Burg sa osam stotinki lošijim vremenom od Gomeša.