7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: Hrabri Partizan, raspevani Grci i holivudski klasik na terenu u Humskoj

Objavljeno: 26.07.17 u 14:18

Nova kolumna ‘Opsajd’ bavi se utakmicom između Partizana i Olimpijakosa, naravno kroz duhovitu analizu, bez namere da ikoga uvredimao.

Nakon završetka meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Olimpijakosa, crno-beli deo Srbije tuguje, a crveno-beli deo ima velikog razloga za zadovoljstvo. ‘Grčka verzija Crvene zvezde’ je bila bolji rival sinoć u Humskoj i zasluženo je slavila rezultatom 3:1.

Hrabro je krenuo u meč Miroslav Đukić i bez obzira na krajnji rezultat zaslužuje pohvale srpske fudbalske javnosti. Za razliku od većine srpskih trenera čiji je zaštitni znak ‘bunker’, Đuka se odlučio za ofanzivu. Napao je Partizan Grke iz svih oružja, odlično je delovao ‘parni valjak’ u prvom poluvremenu, bio čak i nadmoćniji protivnik, ali je u drugom poluvremenu došlo do velikog pada u igri i poraz je bio neminovan. Greška Evertona kod prvog gola, likvidacija pauka od strane Bena kod drugog i hladnokrvna egzekucija Emenikea u poslednjim minutima meča bile su dovoljne da se fudbaleri Olimpijakosa vrate u Pirej pevajući. Po završetku meča, Siopsis je u svlačionici pevao ‘i ste sto mialo kati magiko‘, Marko Marin, Srbin iz Gradiške, je pevušio zvezdašku pesmu ‘još jedna pobeda‘, dok je Besnik Hasi uživao u hitu Baje Malog Knindže ‘oj kako sam stres’o Đuku, k’o zemljotres Banja Luku‘.

FOTO: STARSPORT

Posle meča srpskih klubova u Evropi, kako to obično biva, uz izjave ‘pokazali smo karakter’ i ‘sreća nam je okrenula leđa’, neizostavna je i čuvena krilatica ‘sudija nas je oštetio’. Navijači, igrači i funkcioneri Partizana su po završetku meča osuli drvlje i kamenje po italijanskom arbitru Davidu Masi. Fudbaleri ‘parnog valjka’ su padali i ustajali u grčkom šesnestercu više puta nego Roki Balboa kada je boksovao protiv Apolo Krida, tražili su crno-beli da Masa svira penal, ali Italijan je ostao nem na te zahteve. Što pre srpski klubovi budu shvatili razliku u kriterijumu suđenja u evropskim mečevima i Superligi, biće im lakše da se pomire sa činjenicom da se srpski fudbal trenutno nalazi na evropskom dnu.

FOTO: STARSPORT

Telenovela ‘Leonardo’ traje gotovo celo leto, a čini se da je Brazilac ovih dana bio više skoncentrisan na Instagram nego na teren. Najbolji fudbaler Partizana iz prošle sezone je dokazao kvalitet u Superligi, ali je opet pokazao da u ozbiljnim evropskim mečevima ne postoji. Prošle sezone nije bio spreman za mečeve protiv poljskog Zaglembja, ove sezone je takođe došao nespreman iz Brazila i protiv Budućnosti i Olimpijakosa prikazao blede partije koje nisu zadovoljile ni navijače, ni trenera, ni rukovodstvo Partizana. Kao što je Leonardo prošle sezone došao nespreman, tako i Sejduba Suma, najskuplje pojačanje Partizana u istoriji, nije mogao da pomogne ‘parnom valjku’ u možda i najbitnijem meču sezone. Možda je rukovodstvo Partizana trebalo da razmisli o ideji da Gvinejca predstavi na poluvremenu utakmice sa Olimpijakosom . Kada već nije mogao da pomogne saigračima protiv Grka, onda je Suma bar žongliranjem lopte na poluvremenu mogao da razonodi pun stadion u Humskoj.

Pripremio: Branko Puzović

0
0

7 Komentara

  1. Ovo je zaista jedan od najboljih tekstova napisan u istorji srpskog novinarstva. Svaka cast. Dok svi lupetaju kako su partizani igrali izvanredno, najzad da neko lepo objasni kako stvari stoje. Veliki plus za poznavanje stihova Baje Malog Knindze. Retko koji novinar ima tako poznavanje stvari.

    0
    0
    Odgovori
  2. Рекох ја шта ће нам Сума неспреман и неуигран а играмо за ЛШ. Још га платимо 1,65 мил.
    Ал ето. То смо ми.
    Напред Партизан и у победи и у поразу!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Не постоји босанска градишка од 1992.
    Била је до скоро Српска Градишка.
    Сад се зове Градишка.

    А тај марин је оца свог продао

    0
    0
    Odgovori
  4. Pre bi reko glupi Partizan, sa potpuno pogrešnom taktikom ograničenog trenera! Sa ovom taktikom i trenerom ispašćemo i iz kvalifikacija za LE! Samo gledajte, koga god da dobijemo u baražu primićemo po 2,3 gola! Napadački možeš da igraš protiv Mačve ali ne i u Evropi! To naš trener nažalost ne uvidja i zato će nas upropastititi!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter