0
Evrokupovi

FOTO STARSPORT

BESNIK HASI U BEOGRADU: Albanac na tečnom srpskom, ali ovoga puta nije hteo da pominje Kosmet

Objavljeno: 24.07.17 u 19:07

Beograd je pred sutrašnji okršaj stigla ekipa Olimpijakosa.

Kapiten Fortunis i strateg Hasi su stali pred novinare i najavili utakmicu koja će se sutra igrati u Humskoj.

Besnik Hasi je duel sa Partizanom okarakterisao kao nešto veliko, zbog atmosfere koja se napravila. Kako navijačke, tako i igračke pošto će se u Humskoj naći dva prvaka svojih zemalja, sa istim ambicijama, a to je prolaz u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Ovo su prave čari fudbala, ovako bitne utakmice. Imali smo u prethodnom periodu probleme sa povredama, imamo ih još uvek, ali je Olimpijakos klub sa velikim brojem dobrih igrača. Imam širok izbor i dosta momaka koji čekaju da na pravi način iskoriste svoju šansu. Očekujem tešku utakmicu, šest nedelja se spremamo za ovo. Znam atmosferu na ovom stadionu i kako može da bude ovde.

Treneru crveno-belih su novinari u Beogradu preneli deo konferencije Miroslava Đukića i deo u kojem je govorio o tome šta bi se smatralo prihvatljivim od sutrašnjeg rezultata, na šta je Hasi poručio:

– Svaki pozitivan rezultat ovde je dobar rezultat, kada god daš gol u gostima. Ali ako bude tako kako je rekao gospodin Đukić, trebalo bi da budete zadovoljni.

Dobro je poznato da navijači Olimpijakosa i ‘večitog rivala’ Partizana, Crvene zvezde, imaju i više od prijateljskog odnosa, te je Besnik Hasi upitan da li je slučajnost to što su igrači prvaka Grčke smešteni u deo grada u kojem ‘preovladava’ navijačka grupa naklonjena crveno-belim bojama, aludirajući na hotel Hajat koji se nalazi u blizini 21. bloka na Novom Beogradu.

– Mi nismo razmišljali o tome, Hajat je jedan veliki i poznat hotel i kojem smo već i ranije bili sa drugim ekipama. Razmišljali smo samo o tome da se igrači što bolje spreme za utakmicu, ni o čemu drugom.

Šef struke Olimpijakosa je još ranije dospeo u žižu interesovanja domaćih medija kada je u Anderlehtu imao sukobe sa srpskim napadačem Aleksandrom Mitrovićem, tokom svoje trenerske karijere često je sarađivao sa fudbalerima iz naše zemlje, a trenutno u timu ima dvojicu: Sašu Zdjelara i Jagoša Vukovića.

– Ja imam dobru saradnju sa svim igračima, u Olimpijakosu imam Srbe, Belgijance, Grke… Možda mi pomaže ovo moje socijalno vaspitanje, otišao sam rano od kuće, prošao mnogo zemalja. Onda naučiš jezike, kulture i lakše razumeš druge ljude. Dobar igrač je svugde dobar igrač.

Jedno od pitanja bilo je vezano za konferenciju u Grčkoj na kojoj je strateg prvaka te zemlje izjavio da se Kosmet nalazi u Albaniji, nakon čega ga je grčki novinar ispravio. Hasi nije želeo preterano da se upušta u razgovor o tim temama, već je poručio:

– Ovde smo došli da bismo pričali samo o fudbalu, druge stvari neka reše drugi ljudi koji su plaćeni za to, zaključio je Hasi.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter