0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

‘DELFINI’ U GLAS: Cilje je ispunjen, sad četvrtfinale!

Objavljeno: 21.07.17 u 15:29

Vaterpolista Srbije Milan Aleksić rekao je danas da je njegova ekipa ispunila prvi cilj na Svetskom prvenstvu osvajanjem prvog mesta u grupi i da sada ima vremena da se odmori i spremno dočeka četvrtfinale.

– Ispunili smo prvi cilj na prvenstvu. Težak je bio početak, ali u druge dve četvrtine plivački nisu mogli da nas prate. Digli smo se i sigurno pobedili. Sada imamo vremena za odmorimo dovoljno i da što spremnije dočekamo nastavak takmičenja – rekao je Aleksić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolo reprezentacije Srbije je danas pobedila Grčku sa 11:6 i tako izborila četvrtfinale na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Sredinom druge četvrtine Grčka je vodila sa 3:2, ali su izabranici Dejana Savića u naredna tri minuta postigli tri gola. Srbija je na poluvremenu vodila sa 5:4, a u narednih 16 minuta u bazenu je postojao samo jedan tim.

– Trebalo nam je dosta da ih slomimo. Pokazali su da su tvrda ekipa. Najvažnije je da smo bili smireni, čekali svoj momenat i ostalo ste videli. Drago mi je zbog prvog mesta u gripu jer nam je odmor više nego potreban. Za sada sve po planu, ostale su još tri utakmice – rekao je Nemanja Ubović.

Rival Srbije u četvrtfinalu, 25. juna, biće pobednik osmine finala u kojem se sastaju drugoplasirana ekipa iz Grupe A i trećeplasirana ekipa iz Grupe B.

I Branislav Mitrović je naveo da će njegovoj ekipi dobro doći odmor.

– Prvo poluvreme je bilo teže i intenzivnije. Imali smo teškoće, ne zbog naše loše igre već zbog njihovog nespornog kvaliteta. Očekivali smo takav meč. Kada smo preuzeli kontrolu i stvari su došle na svoje mesto. Lagano smo odigrali do kraja. Poslednja dva dana su bili naporni, igralo se po velikom suncu, umorili se. Ova tri dana pauza su nam dobro došla – rekao je Mitrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter