2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SJAJAN PODATAK: Suma najskuplje pojačanje Partizana, neverovatno koga je ‘smenio’ (FOTO)

Objavljeno: 20.07.17 u 15:52

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev rekao je danas da je Sejduba Suma najskuplje pojačanje tog kluba u istoriji i istakao da su crno-beli u trci za tog igrača pobedili najvećeg rivala, Crvenu zvezdu.

Do danas je najskuplji transfer u Humskoj bio, verovali ili ne, Eduardo Pašeko koji je u Beograd stigao kao veliko pojačanje, ali daleko od toga da je opravdao tu ulogu. Za njega je Partizan izdvojio 1,25 miliona evra, da bi se ubrzo vratio u Brazil bez većeg učinka u crno-belom dresu.

– Velika mi je čast da danas predstavim najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Nije na meni da pričam na finansijama, tako da ću se tu zaustaviti, rekao je Iliev na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Suma je sa Partizanom potpisao trogodišnji ugovor, a prema navodima medija, Partizan je Slovanu iz Bratislave za njegov transfer izdvojio milion i 650.000 evra.

– Ovo je jedan transfer koji je trajao dugo, više od godinu i po dana od našeg prvog upoznavanja. Mnogo je peripetija bilo u svakom prelaznom roku, na kraju smo pokazali da se strpljenje isplati, rekao je Iliev.

Za angažovanje Sume bila je zainteresovana i Crvena zvezda.

– Ovaj transfer me je podsetio na neka davna vremena kada sam ja bio dete i kada su se dva velikana srpskog fudbala, Partizan i Crvena zvezda, borila oko najvećih igrača sa ovih prostora. Predsednik Slovana je izjavio da smo imali takmaca u jednom velikom klubu. Da, slažem se sa njim, u jednom velikom klubu koji veoma poštujem. Došli smo na nivo na koji odavno nismo bili, a to je da se borimo oko najboljih igrača. S ponosom konstatujem da smo u ovoj fer borbi izašli kao pobednici, rekao je Iliev.

– Imam velika očekivanja od njega, kao i verovatno navijači… Došao je sa velikim samopouzdanjem, ali i svestan veličine Partizana, dodao je sportski direktor crno-belih.

Suma će u novom klubu nositi dres sa brojem 20, a, kako je naveo, srećan je što je konačno potpisao za Partizan.

– Bio sam u komunikaciji sa klubom, volim Partizan, to je fantastičan klub za moju karijeru. Meni je čast što sam deo Partizana, želim da se dokažem i da napredujem, da budem još bolji i da dam sve od sebe za klub. Doneo sam odluku odavno i srećan sam što sam došao, rekao je Suma.

On je dodao da je to što je najskuplje pojačanje kluba predstavlja dodatnu motivaciju za njega.

– Nadam se da ću biti starter protiv Olimpijakosa, imam još pet dana da se dokažem na treninzima, krećem od danas, rekao je on.

0
0

2 Komentara

  1. Novinari se pitaju koliko je Partizan platio Sumu? Evo ja cu im pomoci i reci da ga je platio 8 430 000 evra, plus 50% od naredne prodaje. Hajde se malo zainteresujte odakle najveci duznik u evropskom fudbalu dovodi, ne svake sezone, nego svakoi prelazni rok, po 15 igraca? Sta mislite da to malo istrazite, ako smete, naravno?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter