0
Ostali sportovi

TRKA OKO FRANCUSKE: Roglič najbrži u 17. etapi

Objavljeno: 19.07.17 u 20:35

Slovenački biciklista Primož Roglič iz Loto tima pobednik je 17. etape, dok je nosilac zelene majice Nemac Marsel Kitel iz Kvik-Stepa odustao od Trke oko Francuske nakon pada na prvom usponu današnje trke.

Roglič je do prve pobede na Tur de Fransu, na etapi dugoj 183 kilometara La Mora do Ser Ševalijea, došao u vremenu od pet sati, sedam minuta i 41 sekunde.

Lider u generalnom plasmanu Britanac Kristofer Frum iz Skaja prošao je treći kroz cilj sa minut i 13 sekundi zaostatka, koliko je imao i drugoplasirani u današnjoj etapi Kolumbijac Rigoberto Uran iz Kenondejl tima, kao i četvrtoplasirani Francuz Romen Barde iz AG2R tima.

U generalnom plasmanu Frum je prvi sa 27 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasirane Urana i Bardea.

Najbolji sprinter ovogodišnjeg tura, Kitel, na prvom usponu današnje etape doživeo je ozbiljan pad, lekari su mu ukazivali pomoć, pa je Nemac morao da odustane od Trke oko Francuske.

Australijski biciklista Majkl Metjus glavni je favorit da ovogodišnji Tur završi kao najbolji sprinter, pošto sada u poretku ima 29 bodova zaostatka za Kitelom.

Naredna, 18. etapa, vozi se sutra od Briansona do Izoarda u dužini od 179,5 kilometara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter