9
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

EKSKLUZIVNO IZ PIREJA: Grčki novinar otkriva probleme Olimpijakosa, sumnje zbog Hasija, povrede, taktiku… (FOTO)

Objavljeno: 19.07.17 u 13:30

Iz Pireja nam stižu vrlo važne informacije koje bi mogle itekako da pomognu Miroslavu Đukiću i njegovom stručnom štabu u pripremi dvoboja sa Olimpijakosom.

Čim je završen dvomeč između Budućnosti i Partizana, a crno-beli su rezervisali okršaje sa Olimpijakosom, stupili smo u kontakt sa kolegom iz Grčke, koji nam je odgovorio na svako pitanje vezano za aktuelnu situaciju u i oko kluba iz Pireja.

Još kada smo se čuli nakon žreba, novinar grčke ‘Parapolitike’ i ‘Gavrosa’, Janis Fragkulopulos, nam je preneo da navijači Olija i generalno javnost u prestonici Grčke nije zadovoljna ishodom, odnosno, da su svesni koliko ih težak posao čeka protiv Partizana. Jasno je bilo svima da protiv Budućnosti ne bi bilo tako.

Prvo što je njega interesovalo bila je situacija oko Leonarda i sukoba sa upravom crno-belih, a zatim i naše viđenje činjenice da je upravo Miroslav Đukić figurirao kao novi trener Olimpijakosa. Preneo nam je da je bio prva opcija Darka Kovačevića, pored Pelegrina, Gardea, Galtiera i, na kraju, pobednika – Besnika Hasija.

Odmah je nas interesovalo mišljenje javnosti o kosovskom Albancu, koji je već imao negativnih iskustava sa Partizanom, jer je 2010. godine eliminisan kao pomoćnik trenera Anderlehta na poslednjem stepeniku za ulazak u Ligu šampiona.

Hasi je za navijače Olimpijakosa velika nepoznanica. Stigao je kao trener bez prevelikog iskustva posle godine u kojoj je promenjeno čak pet trenera i nije igran preterano dobar fudbal. Janis, dodaje, očajan.

Za Pirejce će meč protiv Partizana biti prvi zvanični, a navijače preterano ne zanimaju prijateljski susreti. Do sada je odigran jedan protiv Lokerena u dva poluvremena po 30 minuta i veruje se da će Hasi u Beogradu izvesti sastav u formaciji 4-2-3-1.

Na golu bi trebalo da bude Kapino, desni bek Omar Elabdelaui, Botija i Vuković (ili Recos) kao štoperi i Dela Bela ili Kurtis na levom boku. Kao centralni vezni predviđeni su Takcidis i Ofoe, ispred njih zaigraće Fortunis, Karcela i Marko Marin, dok će napad predvoditi ovogodišnja najskuplja investicija Emanuel Emenike.

Upravo poslednji će predstavljati najveću opasnost po gol ‘parnog valjka’, obzirom na svoju reputaciju, plaćenost, ali i snagu koju poseduje. Pravio je probleme mnogo jačim odbranama od sinoć ‘mlake’ Partizanove, pa će biti potrebno mnogo više kako bi ga sačuvali i nekako neutralisali.

Baš kao i u Partizanovom slučaju, napad je mnogo jači deo tima od odbrane. Dosta je novih lica (Ofoe, Karcela, Emenike), nisu uigrani i to bi mogla da bude prednost crno-belih.

Posebno bi to moglo da se oseti na štoperskoj poziciji, gde Jagoš Vuković nije uigran sa ostatkom tima, bez obzira na svoj kvalitet. Panajotis Recos je talenat, ali za sada je samo to, dok Botija ima kvalitet i predviđen je za komandanta odbrane.

Međutim, glavna prednost Partizana mogle bi da budu povrede koje muče Besnika Hasija i njegov stručni štab. Prema poslednjim informacijama, vezista Panajotis Takcidis i štoperi Alberto Botija (kapiten) i Panajotis Recos imaju manje povrede, nisu trenirali par dana i njihov nastup u Beogradu je pod znakom pitanja.

FOTO: STARSPORT

Janis očekuje da, i pored najava iz Olimpijakosa, ne bude gostujućih navijača ni u Beogradu, ni u Pireju, jer bi u suprotnom moglo da bude problema.

Na kraju je priznao da mu nije svejedno što je Partizan potpisao Sejdubu Sumu, ali da, kao i svi ljubitelji fudbala u Srbiji, čeka  da ga vidi na delu.

0
0

9 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter