0
AdmiralBet ABA Liga

ZVANIČNO: Muta Nikolić u Partizanu

Objavljeno: 18.07.17 u 15:31

Miroslav Nikolić je novi-stari trener Partizana.

Proslavljeni košarkaški stručnjak, danas je stavio potpis na trogodišnji ugovor sa crno-belima, klubom sa kojim je u sezoni 1996/97 postao prvak SR Jugoslavije. Pre povratka u redove Partizana, Nikolić je radio u KK Dinamik, a pre toga je sa uspehom radio u kragujevačkom Radničkom, KK Budućnost iz Podgorice sa kojom je osvojio dve titule prvaka SRJ, Hemofarmu, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, BFC-u iz Beočina, Apolonu i Avtodoru.

Trener Nikolić je bio član stručnog štaba reprezentacije naše zemlje na brojnim takmičenjima. Radeći sa selektorima Željkom Obradovićem i Sašom Đorđevićem, Miroslav Nikolić je bio deo generacija koje su osvojile srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Atlanti 1996, zatim titule prvaka Sveta 1998, prvaka Evrope 1997. kao i srebra na Svetskom prvenstvu 2014.

Po potpisivanju ugovora, Miroslav Nikolić je izjavio:

Danas smo tek stavili potpis na trogodišnji ugovor, mislim da ćemo imati dobru saradnju i da će oko Partizana biti dobra atmosfera. Moja ideja je da vratimo Partizan načinu rada iz ’96 i ’97 godine kada sam bio trener, da potpisujemo male ugovore, negde gde je realnost s obzirom na tešku situaciju. Nadam se da ćemo dovesti par mladih igrača koji će potpisati ugovore na 3-4 godine i da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa u zemlji kao nekad što smo bili, rekao je Nikolić i dodao:

– Želja nam je da kroz sezonu-dve stvorimo dva-tri reprezentativca naše zemlje i da rastemo. Takav koncept zahteva da strpljenje svih, i nas u klubu i navijača, zaključio je Nikolić.

Prvi asistent trenera Nikolića biće Nikola Marković, a novi članovi stručnog štaba biće i Aleksandar Matović i kondicioni trener Adam Petrović. Pripreme crno-belih počeće 7. avgusta i pretežno će se odvijati u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter