0
Atletika

POVREDA JE BILA JAČA: Kolašinac završio sezonu

Objavljeno: 18.07.17 u 18:39

Srpski reprezentativac i najbolji bacač kugle, Asmir Kolašinac, odlučio je da se povuče iz ove sezone.

Još od Evropskog prvenstva u dvorani 2017.godine koje je održano u Beogradu, Kolašinac se muči sa povredama, čak se nakon takmičenja podvrgao operaciji.

Asmir je normu za Svetsko prvensto u Londonu ispunio još prošle godine, ali ove sezone nije uspeo da je ponovi. On je na takmičenju koje je održano za vikend u Novom Pazaru, bacio kuglu 19.45m, čime nije bio zadovoljan. To je bilo presudno za donošenje njegove odluke o povlačenju.

– Iako sam osoba koja nikada ne odustaje, ovog puta odustajanje je možda najpametnija odluka. U dogovoru sa savezom i medicinskim timom naše reprezentacije odlučio sam da ovu sezonu završim i da se posvetim svom potpunom oporavku od operacije i ostalih manjih povreda koje me sprečavaju da treniram punim kapacitetom. Iako imam normu za Svetsko prvenstvo u Londonu, ne želim da na istom učestvujem jer nisam spreman za finale i neki visok plasman kao što sam bio na prethodnom 2015. godine, kada sam bio među najboljih osam. Hvala Atletskom savezu Srbije i mojim sponzorima na podršci i razumevanju i svima vama koji ste uz mene. Neće proći puno, a mi ćemo opet zajedno osvajati medalje. Mojim kolegama iz reprezentacije želim puno uspeha u Londonu”, rekao je osvajač zlatne medalje iz Geteborga 2013. godine.

Našu reprezentaciju za sada će predstavljati osam atletičara u Londonu: Ivana Španović (skok udalj), Lazar Anić (skok udalj), Mihail Dudaš (desetoboj), Amela Terzić (1500m), Teodora Simović i Olivera Jevtić (maraton), Milan Ristić (110m prepone) i Dragana Tomašević (disk). Rok za ostvarenje norme je 23. jul 2017. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter