0
Evrobasket 2022

FOTO: kss.rs

EUROBASKET ZA MLADE: Poraz ‘orlića’ od Španije za pola koša

Objavljeno: 17.07.17 u 22:30

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Španije sa 88:87, u dramatičnoj završnici utakmice trećeg kola grupe D Evropskog prvenstva na Kritu.

Izabranici Vladimira Đokića su imali prednost nad Španijom sredinom treće četvrtine, kada je ‘crvena furija’ iskoristila niz neiskorišćenih napada naših momaka i preokrenula rezultat.

Vodili su sa pet do osam poena razlike sve do poslednjih 20-ak sekundi kada su naši momci stigli gotovo do egala, ali ne i izjednačenja ili preokreta.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Justa sa čak 26 poena, a treba reći da su Španci ubacili fantastičnih 13 od 26 pokušaja za tri poena.

U ekipi Srbije ponovo je Vanja Marinković bio najefikasniji sa 16 poena, ali je izgubio možda i ključnu loptu na 25 sekundi pre kraja. Kapetanović i Jovanović su imali po 15 poena, a Boriša Simanić je ubacio 13 koševa.

Rival Srbije u osmini finala tako će biti Ukrajina, pošto su naši momci završili kao drugi u grupi D, nakon trijumfa protiv Italije i Slovenije i sada poraza od Španije. Meč sa Ukrajincima igra se u sredu od 20:15h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter