0
Domaći fudbal

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA SRBINA: Bez bubrega sam došao do Sparte

Objavljeno: 16.07.17 u 22:13

Ako eliminiše kazahstanski Irtiš u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Crvena zvezda će u narednom kolu ići na megdan praškoj Sparti. U redovima češkog kluba nastupaju dva Srbina. Srđan Plavšić je dobro poznat fudbalskoj javnosti u Srbiji, a Vukadin Vukadinović je igrač o kome se malo zna.

Po Vukadinovićevoj karijeri bi mogao da se snimi film. Iz omladinaca Hajduka sa Liona otisnuo se kao 17-godišnjak u Češku, išao uzlazno preko drugoligaša Taborskog, pa Jabloneca, Slavije i Zlina do praške Sparte – sa jednim bubregom! Mogao je i život da izgubi.

U Češkoj se igra čvrsto, grubo. Ja sam mršavko i u jednom duelu pre pet godina protivnički igrač me laktom udario u bubreg. Znate šta su mi rekli doktori? Da mi je bubreg pukao kao kad zgaziš na pomorandžu. Imao sam unutrašnje krvarenje, bio u kritičnom stanju, život mi je visio o koncu. Posle operacije kada mi je odstranjen bubreg – dve i po godine nisam igrao fudbal. Lekari su mi zabranili da se bavim sportom, ali ja nisam želeo da budem pobeđen, potpisao sam da želim da igram na svoju odgovornost. I eto, vratio sam se kao pobednik. Bog me očigledno zbog svih muka i upornosti nagradio. Igram utakmice sa karbon majicom, koju inače nose rukometaši, ona mi štiti ovaj bubreg što mi je preostao. Ništa mi ne fali – rekao je Vukadinović za Blic.

Vukadinović je bio prvo pojačanje Sparte u ovom prelaznom roku, a trener Stramaćoni ga je doveo iz Zlina za milion evra. Bivši fudbaler Hajduka sa Liona je na pragu da zaigra i za češku reprezentaciju, a selektor Češke Karel Jarolim je izjavio da bi ga rado video u nacionalnom timu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter