1
Evrokupovi

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Golmani retko daju golove, ali jedan je to učinio Partizanu u Evropi (VIDEO)

Objavljeno: 15.07.17 u 23:56

I Italija ima svoje predstavnike trenutno u Londonu na turniru ‘Star sixes’.
Čuvar mreže ‘Azura’ jeste Marko Amelija, koji je se u ‘O2 areni’ prisetio gostovanja u Beogradu.

Kako se radi o revijalnom turniru bivših asova, nametnulo se zanimljivo pitanje golmanu Italije o tome kako je pre više od 10 godina u finišu utakmice postigao pogodak. Bio je to duel u okviru UEFA kupa kada su igrali Partizan i Livorno.

Koncept je bio takav da je Partizan bio slobodan u prvom kolu, pa je tek u drugom debitovao u ovom takmičenju i to na svom stadionu. Činilo se da će premijera biti uspešna, imali su nadmoć nad ekipom iz Serije A i prednost do koje su preko Nenada Mirosavljevića stigli na 20 minuta do kraja utakmice.

U 87. minutu su crno-beli napravili faul u blizini kaznenog prostora na levom delu igrališta, a kako više nije imalo šta da se čeka, i Amelija je krenuo u napad. Baš je ka italijanskom golmanu i išla lopta, on je bio najviši u skoku, gađao i doneo bod Livornu. Ivica Kralj se spetljao i nije uspeo da odbrani njegov pokušaj, iako je imao loptu na ruci.


(Izvor: YouTube/RobbyCarlos1995)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter