0
Košarka

VREMEPLOV: Kontroverzni meč koji i danas Srbima izaziva noćne more (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.17 u 23:55

Retke su osobe iz Srbije koje nisu pratile Peđu Stojakovića, Vladu Divca i Sakramento Kingse u sezoni 2001/2002, pa makar se to zasnivalo na jutarnjem pregledu sportskih vesti u novinama, kako bi ostali u toku sa rezultatima ekipe čija su duša bili reprezentativci tadašnje Jugoslavije.

Kingsi su te sezone imali skor 61-21 u „regularnom“ delu sezone, da bi u prvom kolu plej-ofa počistili Jutu sa 4-0, a potom i Dalas sa 4-1.

Usledilo je finale konferencije, i svi su verovali da dvojac Stojaković-Veber, uz podršku Divca, Majka Bibija, Hida Turkoglua, Daga Krisitja… ima dovoljno ne samo kvaliteta, već i snage, da iz šampionske trke izbaci favorizovane Los Anđeles Lejkerse.

I sve je išlo kako su navijači Kingsa i ljubitelji košarke u Srbiji želeli – nakon dva duela u Sakramentu, rezultat je bio 1-1 u seriji, potom u Los Anđelesu takođe po pobeda, a onda, u petom meču, nakon pogotka Bibija osam sekundi pre kraja stigli do velikih 92:91 i šanse da u legendarnom „Stejpls centru“ pečatiraju put u finale, uz nadu da Lejkersi neće uspeti da se oporave od poraza nakon što su tokom čitavog meča u „ARKO areni“ imali prednost, sve do Bibijevog pogotka.

No, čini se da čelnici NBA lige nisu želeli Kingse u finalu…

Sećam se da sam u svojoj beležnici napisao šest situacija koje su sudije pogrešno presudile, sve protiv Sakramenta, i sve u poslednjoj četvrtini, napisao je u svom tekstu novinar Majkl Vilbon iz Vašington Posta.

– Na primer, Brajantu nije dosuđeno udaranje Bibija laktom, dodao je Vilbon.

Priči o nameštenim mečevima nadovezao se Tim Donahju, bivši sudija koji je u više navrata optužio ligu da zahteva od sudija da se stave na stranu nekog tima, kako bi marketinški prošli što bolje.

Podsetite se ovog meča zbog kog će večno ostati misterija – šta bi bilo da su Kingsi imali pošteno suđenje?

(Youtube/Juan Pablo Torres)

 

(Youtube/ConspiracyCoverUp)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter