0
Auto Moto

Nio Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid. 23.02.2016. Formula One Testing, Day Two, Barcelona, Spain. Tuesday. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

PO PRVI PUT: Gradonačelnik Londona želi trku Formule jedan u svom gradu

Objavljeno: 13.07.17 u 16:46

Gradonačelnik Londona Sadik Kan rekao je da želi da se trka Formule jedan organizuje u glavnom gradu Velike Britanije.

Vlasnici staze Silverston u Velikoj Britaniji aktivirali su u utorak 11. jula klauzulu i raskinuli ugovor sa Formulom jedan, pa će trka na toj stazi 2019. godine biti poslednja. Oni su to učinili zbog prevelikih troškova, a odluku bi mogli da promene ako postignu dogovor sa novim vlasnicima Formule jedan.

Gradonačelnik Londona je zainteresovan da se trka organizuje u Londonu.

– Ako ljudi iz Formule jedan žele da razgovaraju sa mnom, rado ću ih saslušati. Moja ambicija je da London nastavi da bude sportski glavni grad sveta. Postoje prepreke koje moramo da savladamo, ali sam izuzetno zainteresovan da u budućnosti London bude domaćin trke Formule jedan – rekao je Kan, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Naredna trka u šampionatu Formule jedan voziće se u nedelju za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu. U sklopu promocije te trke, sinoć su se centralnim londonskim ulicama provozale velike zvezde Formule jedan u svojim bolidima. Učestvovali su Valteri Botas iz Mercedesa, Sebastijan Fetel iz Ferarija i mnogi drugi, ali nije bilo domaćeg vozača Luisa Hamiltona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter