0
ATP

FOTO: Twitter

NEOČEKIVANO: Kveri i Čilić u borbi za finale Vimbldona

Objavljeno: 12.07.17 u 22:07

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1, a isto je učinio i Sem Kveri.

Meč Čilića i Milera, 26. i šestog tenisera sveta, trajao je tri i po sata.

Čiliću je ovo prvi plasman u polufinale Vimbldona gde ga čega duel protiv Amerikanca Sema Kverija koji je ranije danas eliminisao prvog tenisera sveta, Britanca Endija Mareja.

Marin Čilić je treći hrvatski teniser koji je stigao do polufinala Vimbldona, posle Gorana Ivaniševića i Marija Ančića.

Čilić i Kveri su se do sada sastajali četiri puta i sva četiri puta slavio je hrvatski teniser. Jedan od tih mečeva odigrali su upravo na Vimbldonu 2012. godine i taj meč je drugi najduži u istoriji turnira. Čilić je tada slavio sa 17:15 u petom setu.

Američki teniser Sem Kveri rekao je da je pomalo u šoku ali da je srećan zbog današnje pobede protiv prvog igrača sveta Endija Mareja i plasmana u polufinale Vimbldona.

Kveri se plasirao u polufinale Vimbldona pošto je pobedio branioca titule sa 3:6, 6:4, 6:7, 6:1, 6:1.

To je prvi plasman u polufinale na 42. grend slem turniru za Kverija.

– Pomalo sam u šoku… Nisam počeo meč najbolje što mogu, ali držao sam se, pokušavao i konačno sam u četvrtom i petom setu pronašao ritam i posle toga je sve išlo u moju korist, rekao je Kveri, 24. nosilac.

Kveri je prvi Amerikanac koji se plasirao u finale Vimbldona još od Endija Rodika, koji je 2009. godine igrao u finalu.

– Osećaj je sjajan, ostvario mi se san. Plasirati se u polufinale i to na Vimbldonu, to je posebna stvar, naveo je Kveri.

Kveri je drugu godinu uzastopno eliminisao branioca titule na Vimbldonu. Prošle godine to je uradio kada je pobedio Novaka Djokovića u trećem kolu i prekinuo njegov niz od 30 pobeda na grend slem turnirima.

On će u polufinalu igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji je pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 7:1. U drugom polufinalu igraće Švajcarac Rodžer Federer i Čeh Tomaš Berdih.

Marej je pre početka Vimbldona imao problema sa povredom kuka. On je zbog toga otkazao dva egzibiciona meča i nije trenirao tri dana pre početka turnira.

– Imao sam bolove tokom turnira, ali dao sam dve od sebe. Do kraja sam se borio i ponosan sam na to, ali sam veoma razočaran zbog poraza. Imao sam šanse, ali tužan sam što sam završio takmičenje. Pre turnira sam tražio kratkoročna rešenja, uspevao sam da pobedjujem i bilo je u redu. Sada ću videti sa mojim timom kakvi su dugoročni planovi, da vidimo šta ćemo dalje, rekao je on.

Marej uglavnom dobro vraća servise protivnika, a Kveri je danas imao 27 as udaraca, 70 vinera i samo 30 neiznudjenih grešaka.

– On je diktirao svaki poen, dodao je prvi teniser sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter