0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Đurđević i Leonardo za miran put u Podgoricu (VIDEO)

Objavljeno: 11.07.17 u 22:53

Fudbaleri Partizana savladali su Budućnost u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa 2:0, golovima Đurđevića i Leonarda.

Oba gola postignuta su u drugom delu igre, i to u 53. Đurđević iz penala, a potom deset minuta kasnije i Leonardo.

Prvi deo meča doneo je poprilično jalovu inicijativu Partizana, koji je, uprkos kontroli igre, propustio da napravi iole ozbiljniju priliku za gol, ako izuzmemo jedan pokušaj Tavambe glavom, i nekoliko dobrih centaršuteva. Ipak, Mijatović je bio na visini zadatka, pa je rezultat na poluvremenu bio 0:0. Budućnost je jedinu šansu imala u poslednjim momentima prvog dela, ali je razvoj dobrog napada sudija prekinuo odsviravši kraj prvog dela.

Početkom drugog poluvremena Tavamba je imao sjajnu šansu, ali nije uspeo da je iskoristi. Ipak, nije mnogo vremena prošlo do kornera u 53. minutu, kada je Mitrović rukom udario loptu u kaznenom prostoru svog tima, pa je dosuđen penal za Partizan, što je Đurđević pretvorio u vođstvo.

Deset minuta kasnije bilo je 2:0, nakon odlične akcije Jankovića, centaršuta Tavambe i realizacije Leonarda.

Do kraja meča, mogao je Tavamba da se proslavi, ali je dva puta propustio da realizuje izglednu šansu, da bi u poslednjim momentima utakmice Đurđević pokazao dozu sebičluka i izazvao zvižduke navijača, pošto nije uposlio Leonarda, koji je bio u mnogo boljoj poziciji, već je šutirao ka golu Podgoričana.

Doduše, ni Budućnost nije bila bez šansi, pošto je u 72. minutu stigao gostujući sastav do gola, ali je on poništen zbog ofsajda.

(Youtube/Krokomime)

Revanš je na programu za nedelju dana u Podgorici.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kvalifikacije za Ligu šampiona, prvi meč drugog kola

Partizan – Budućnost 2:0 (0:0)

(Đurđević 53, Leonardo 63)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter