4
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ PRED BUDUĆNOST: Otkrio da li će Leonardo biti uz tim sutra, Jankovića ‘žicaju’ za karte (FOTO)

Objavljeno: 10.07.17 u 12:20

Crno-beli u utorak igraju prvi zvanični meč ove sezone.

U Humsku dolazi prvak Crne Gore, Budućnost.

Žreb je ‘hteo’ da se već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona po prvi put u istoriji sretnu prvak Srbije i Crne Gore. Iako je Budućnost bila u delu sa nepovlašćenim timovima, daleko od toga da crno-bele u dvomeču očekuje lak posao.

– Svi smo svesni da nas očekuje bitna i teška utakmica. Sa željom isčekujemo da vidimo novi Partizan, da vidimo kako radi napadački Partizan koji će da napravi pozitivan rezultat. Spremni smo na veliku borbu i važno je da dobro otvorimo sezonu, otpočeo je Miroslav Đukić.

Nekadašnji fudbaler Partizana je na klupi zamenio Marka Nikolića koji je stigao do ‘duple krune’ sa crno-belima i prešao u Videoton. Miroslav Đukić je prošao kompletne pripreme sa Partizanom i zna šta od koga može da očekuje.

– Očekivanja su ista, zahtevi maksimalni. Titule i borba za Ligu šampiona. Teško je reći da li je ekipa od pre 10 godina i sada bolja. Prezadovoljan sa ovim timom i smatram da u svojim rukama imam vrhunsku ekipu. Zato i očekujem vrhunske rezultate. Nema hendikepa, nema izgovora. Spremno ulazimo u kvalifikacije za Ligu šampiona, dokazali smo i na pripremama da smo spremni da se nadmećemo. Krećemo sa 100 posto, nastavio je šef struke šampiona Srbije.

Budućnost je tek u poslednjem kolu stigla do šampionske titule u Crnoj Gori. Važi za veoma neugodonog protivnika, a u Beogradu će po najavama iz kluba imati i podršku svojih navijača, ‘Varvara’.

– Budućnost je dobra ekipa, organizovana, očekuje nas meč u kom ćemo mi voditi, pokušaće brzim kontrama da nas kazne, ali moramo znati da ova utakmica ne traje 90 već traje 180 minuta. U glavi imam sastav, ali svaki trening može da donese promenu. Tako da ćemo videti do sutra kada igračima budem saopštio prvih 11, kao što znate, neću vam sada otkrivati njihova imena, dodao je Miroslav Đukić.

Pitanje koje se nametnulo jeste status Brazilca Leonarda pred sutrašnji meč u kvalifikacijama. Sinoćnje informacije su govorile da je neizvesno da li Leonardo uopšte želi da bude uz tim, ali je Đukić otklonio sumnje u to:

– Kao što znate, on nam se kasnije priključio. Jako dobro radi, veoma smo zadovoljni sa njim. U kombinaciji je za tim, biće sa nama u karantinu, a koliko je spreman to ćemo videti, poručio je Đukić i dodao da u konkurenciji za tim neće biti jedino El Munir koji nije spreman.

Šef struke crno-belih se osvrnuo i na očekivanja od dolazeće sezone, koja će startovati sutra utakmicom sa gostima iz Podgorice. Direktno pitanje pred sutrašnju utakmicu jeste da li bi i pobeda od 1:0 bila zadovoljavajuća u Humskoj:

– Svaka pobeda je bitnam pogotovo bez primljenog gola. To je zaista veliki uspeh. Jer mi smo ekipa koja će isto igrati i kod kuće i na strani, nećemo kalkulisati ni kod kuće ni u Podgorici. Posle ‘duple krune’ traži se ‘dupla kruna’ i Liga šampiona. Ja sam za to spreman. Imam odličnu grupu igrača koji mi ulivaju tu sigurnost. Verujem u uspeh, nemam strah od neuspeha. Imamo velike ciljeve i verujem da je pred nama lepa sezona. Čekaju nas mnoge teške borbe, ali smo spremni za njih da ih dobijemo, kazao je Đukić, a potom je usledilo i pitanje da li bi sada ‘potpisao’ učešće u Ligi Evrope, na šta je trener Partizana rekao: ‘Ne, borio bih se za Ligu šampiona’.

Pred novinare je stao i Marko Janković, momak koji nastupa za crnogorsku reprezentaciju i kome će ovaj dvomeč imati posebnu draž.

– Čeka nas težak meč, moramo da budemo spremni kako bi napravili dobar rezultat, ja ih dosta poznajem, došla su im neka dobra pojačanja sa internacionalnim iskustvom. Moramo da napravimo dobar rezultat, izjavio je Janković.

Taletnovani ofanzivac crno-belih je izneo i jednu zanimljivost vezanu za gostovanje Partizana u prestonici Crne Gore sledeće nedelje:

– Imao sam dosta zahteva za karte, posebno za drugu utakmicu. Zato mi je i krivo jer se ove dve ekipe već sada sastaju. Budućnost je dobra ekipa, ali mi imamo više kvaliteta. Strpljenje je jako vazan faktor, zaključio je Janković.

Meč je na programu sutra od 20.45.

Sa lica mesta: Stefan Smuđa.

 

0
0

4 Komentara

  1. Nema nista od lige sampiona, ni jedno pojacanje cekamo Sumu kog boli ona stvar za Partizan, ni jedno pojacanje a hoce ligu sampiona uprava pa vi se sprdate i ocekujete bez ulaganja da pokradete 10 milki nece to da prodje veruj te mi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter