0
Košarka

DIVAC OSUDIO EVROLIGU, STIGAO JE SUROV ODGOVOR: Vi ste lažni moralista i licemer! (FOTO)

Objavljeno: 09.07.17 u 15:33

Svetsku košarku potresa nova bura, a tek će se pričati o tome i čuvenim ‘prozorima’.

Među mnogima, zbog toga se pismom oglasio Vlade Divac, legenda svetske košarke i bivši reprezentativac Jugoslavije.

– Nikada neću zaboraviti uzbuđenje koje sam osećao dok sam gledao reprezentaciju Jugoslavije. Oduvek sam želeo da dobijem priliku da predstavljam svoju zemlju na velikim takmičenjima, jer postoji nešto magično kada obučete nacionalni dres. Igranje za svoju zemlju predstavlja najveću čast i znam da mnogi od vas razmišljaju tako. Novi sistem i novi kalendar doneće mnogo toga dobrog igračima, navijačima, savezima, ligama i klubovima, svima koji imaju veze sa košarkom, a samim tim i sportu koji svi volimo. Zbog svih tih razloga svim igračima želim da ga podrže kako bi došli u priliku da uživaju u karijeri kakvu sam ja doživeo – napisao je između ostalog Divac.

Vrlo brzo mu je stigao odgovor iz Evrolige, koja ga je nazvala licemerom.

– Uvek smo se zalagali za slobodu izbora igrača, klubova, trenera… FIBA je za razliku od Evrolige pretila sankcijama nacionalnim savezima. Evroliga oštro osuđuje svaku vrstu pritiska na igrače, sudije ili klubove. Poznato je da su u prošlosti mnogi košarkaši, kako evropski tako i oni van našeg kontinenta, odbijali da igraju za reprezentaciju i zbog toga nikada nisu trpeli nikakve posledice. Među njima su i neki bivši elitni košarkaši koji sada pokušavaju da izvrše pritisak na igrače. Licemerno je da oni sada vrše pritisak na igrače i daju savete o tome šta bi košarkaši trebalo sada da rade sa svojim karijerama – poručili su iz Evrolige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter