0
Auto Moto

BORKOVIĆ BEZ BODOVA: Pobesneo zbog ponovljenih starih problema sa volanom

Objavljeno: 09.07.17 u 18:30

Srpski automobilista Dušan Borković sa sedmog trkačkog vikenda TCR šampionata u Nemačkoj vraća se bez ijednog osvojenog boda.

Dušan Borković je u Ošerslebenu obe trke završio pre kraja, pošto mu je zbog elektronskog kvara na volanu otkazao servo upravljač. Sve to ne bi bilo toliko čudno da mu se to nije desilo osmi put na 14. trka ove sezone!

Srbin je dobro startovao u prvoj trci i sa 14. mesta stigao do prvih deset vozača, ali je posle nekoliko manjih udaranja sa rivalima na stazi, došlo do kvara za koji ‘nije bilo leka’.

Kvar na letvi volana i servo upravljaču nekako je uklonjen do početka druge trke, pa je Borković još bolje startovao, izbegao veliki incident na startu u kom je 11 vozila stradalo, pa se dokopao šeste pozicije.

Ipak, start je morao da bude popravljen, a kasnije se ponovo javio isti kvar, nakon čega je srpski vozač bio vrlo besan na svoje mehaničare i tim.

– Jako sam besan. Ne mogu da verujem da mi na svakoj trci, od kada su posle Bahreina zamenili šasiju, otkaže isti deo. Jako sam razočaran generalno, a pogotovo mi je žao što sam u drugoj trci imao sjajnu šestu poziciju i povratio bih šesto mesto u generalnom plasmanu. Automobili već u sredu kreću na Tajland i neće imati vremena da otkriju zašto samo na mom automobilu jedna te ista stvar otkazuje kad je sve 100 odsto novo. Sve su promenili na autu i problem ne nestaje. Hvala svima na podršci, ja sam dao sve od sebe – izjavio je Borković nakon trka.

Pančevac sada ima 82 boda i trenutno je sedmi u generalnom plasmanu, a šampionat se nastavlja tek početkom septembra kada će se trkati u Burinamu na Tajlandu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter